Σε ατέλειωτο σίριαλ με πολλά επεισόδια εξελίσσεται η υπόθεση της μεταγραφής του Έντι Ουμ στο Ρούβα.

Η ΕΠO δεν έβγαλε δελτίο στον Αφρικανό επιθετικό που εξακολουθεί να παραμένει μετέωρος ποδοσφαιρικά και …γενικότερα, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της άδειας παραμονής του παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ευνοϊκές. Πώς έχουν όμως τα πράγματα με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή που πραγματικά έχει ταλαιπωρήσει αρκετό κόσμο;

Πρώτα απʼ όλα ο Ουμ δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Υπήρχε βέβαια μια αίτηση που είχε γίνει το 2006 όταν αυτός αγωνιζόταν στον ΠΟΑ όμως αυτή δεν είχε προχωρήσει. Η αίτηση αυτή ενεργοποιήθηκε τώρα εκ νέου από το Ρούβα, όμως υπήρξε απορριπτική απόφαση από την Περιφέρεια. Μετά από αυτή την εξέλιξη η πλευρά του παίκτη προσέφυγε στο Τριμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, κάνοντας αίτηση ακύρωσης της, ζητώντας παράλληλα να εργαστεί μέχρι να υπάρξει η εκδίκαση. Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή απόφαση που παρείχε το δικαίωμα στον Ουμ να εργαστεί, μέχρι την εκδίκαση της απορριπτικής απόφασης της Περιφέρειας “παγώνοντας” ουσιαστικά το ζήτημα. Η απόφαση αυτή κατατέθηκε στην ΕΠO, η οποία όμως δεν εξέδωσε δελτίο στον παίκτη καθώς έλειπε η άδεια παραμονής.

Η ουσία βέβαια είναι ότι η μεταγραφή του Ουμ δεν …έχει ακόμα, και είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί, κι ενώ η φετινή διοργάνωση θα μπει σε λίγο στην τελική της ευθεία. Το σωματείο του Ρούβα είναι κοντά στον Ουμ όμως συνεχώς διαπιστώνεται ότι η επί της ουσίας απόκτηση του ικανού παίκτη, κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση ήταν, και το πρόβλημα δεν αφορούσε κυρίως την συγκατάθεση του να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα τοπικής κατηγορίας, αλλά εξʼ ολοκλήρου στην αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος με την τακτοποίηση της άδειας παραμονής του στην Ελλάδα.

Πολλές οι απουσίες



Τα νέα όμως δεν είναι ευχάριστα για το Ρούβα ούτε από το μέτωπο των προπονήσεων, καθώς οι απουσίες ενόψει της συνέχειας είναι αρκετές και σημαντικές.

Το τελευταίο πρόβλημα που προέκυψε έχει να κάνει με τον Τερζίδη ο οποίος έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και δύσκολα θα δώσει το παρόν στον εκτός έδρας αγώνα με τα Δειλινά. Συνυπολογίζοντας τη σίγουρη απουσία του Φραγκιαδάκη ο οποίος έχει σφίξιμο στη γάμπα, του Ανδριανάκη που θα εκτίσει την τέταρτη αγωνιστική της ποινής του αλλά και τον απόντα για τον επόμενο μήνα Ξημεράκη γίνεται κατανοητός ο προβληματισμός της τεχνικής ηγεσίας.

Σε δηλώσεις του για το ματς της Κυριακής με τα Δειλινά ο Αντώνης Καλογεράκης υπογραμμίζει τη δυσκολία της αναμέτρησης , προσθέτοντας πάντως ότι η ομάδα του έχει βρει ρυθμό και θα προσπαθήσει να συνεχίσει πάνω σʼ αυτόν για να φτάσει σε μια ακόμα νίκη.