Τα τρίποντα προέρχονται από απόσταση έξι μέτρων και 25 εκατοστών, στο μπάσκετ, αλλά χθες για τον ΠΟΑ η απόσταση ήταν λίγο μεγαλύτερη, φτάνοντας τα εννέα μέτρα ή πιο ορθά τα έντεκα βήματα.

Όχι, οι Ατσαλενιώτες δεν επανίδρυσαν την ομάδα μπάσκετ, απλά το ποδοσφαιρικό καμάρι του προσφυγικού προαστίου πήρε τρεις “χρυσούς” βαθμούς χθες από την ασβεστένια βούλα του πέναλτι. Ένα “τρίποντο” σκέτη γλύκα...

Το 1-0 επί του Χαϊδαρίου αύξησε σε σημαντικό βαθμό τις ελπίδες για την παραμονή στην Γʼ Εθνική καθώς ο ΠΟΑ όχι απλά παρέμεινε στην 8η θέση αλλά η διαφορά από την “φωτιά” μπορεί και να ανέβει στους εννέα βαθμούς αν τιμωρηθεί ο Αστέρας για την χθεσινή διακοπή με τη Ρόδο. Ανεξάρτητα πάντως τι θα γίνει με το ματς του Ρεθύμνου, ο ΠΟΑ πήρε αυτό που ήθελε και εξακολουθεί να έχει το “πάνω χέρι” άσχετα αν χθες νίκησε με την ψυχή στο στόμα. Άλλωστε στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα αυτό που κυρίως μετράει, είναι η βαθμοθηρία.



Το ματς



Ματς που ήταν ό,τι έπρεπε για... νανούρισμα παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο. ΠΟΑ και Χαϊδάρι επιδόθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου... αγγαρεία, “ταλαιπώρησαν” τη μπάλα και τελικά πήγαν στʼ αποδυτήρια χωρίς ουσιαστικά να... ιδρώσουν. Και αν για τους φιλοξενούμενους όλα αυτά ήταν θετικά, για τον ΠΟΑ ήταν επιτακτική ανάγκη να αλλάξει... τροπάριο. Ο Γιάννης Ταουσιάνης έχοντας χθες αρκετές λύσεις προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Σουτζή και προτίμησε τον Χαλκιαδάκη σε ρόλο δεξιού χαφ, επιβραβεύοντάς τον για την εμφάνισή του στην Ηλιούπολη. Ο Χατζηανδρέου μετατέθηκε σε ρόλο αμυντικού χαφ μαζί με τον Κατσούλη, στην άμυνα οι τέσσερις “σωματοφύλακες” ήταν οι Διγενής, Μαρρής, Λεκάκης, Πολεμαρχάκης, αριστερά στο κέντρο ήταν ο Χασομέρης και στην επίθεση οι Μπενίτες-Συσκάκης. Το ματς ξεκίνησε και συνεχίστηκε σε υποτονικούς ρυθμούς με τον ΠΟΑ να προσπαθεί κυρίως με τον Χατζηανδρέου να βάλει μία... τάξη στο ποδόσφαιρό του, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ οι φιλοξενούμενοι αφού παρέσυραν στο ρυθμό τους τούς “πράσινους” έδειχναν ικανοποιημένοι με την λευκή ισοπαλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτο μόλις μία ευκαιρία καταγράψαμε και αυτή γιατί δεν υπήρχαν άλλες φάσεις.

Στο βʼ ημίχρονο ο ΠΟΑ παρουσιάστηκε με τον Σουτζή στην 11άδα (στη θέση του Μπενίτες που τραυματίστηκε στο 45ʼ) και η παρουσία του συνοδεύτηκε με το γκολ της νίκης. Ο έμπειρος παίκτης στο 50ʼ δεν φάνηκε... ακατάδεκτος στο “δώρο” των φιλοξενούμενων και αφού κέρδισε ο Συσκάκης την εσχάτη των ποινών, ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια το Χαϊδάρι ανέβασε... στροφές και κυρίως στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Κορυφαίοι του ΠΟΑ οι Λεκάκης και Χατζηανδρέου, ενώ από το Χαϊδάρι ξεχώρισαν οι Γκουντελίτσας και Δήμου.

Ο διαιτητής Παυλίδης από την Χαλκιδική μέχρι το πέναλτι ήταν άριστος αλλά μετά είδε με... συμπάθεια το Χαϊδάρι. Σωστά δεν απέβαλε τον Σιδεράκη που παραχώρησε το πέναλτι, αλλά λίγο αργότερα θα μπορούσε να δώσει και πάλι πέναλτι σε παρόμοια φάση με τον Συσκάκη.

ΠΟΑ: Αλευράς, Χασομέρης, Χατζηανδρέου (85ʼ λ.τ. Κουτσάκης), Διγενής, Κατσούλης, Λεκάκης, Μαρρής, Χαλκιαδάκης (70ʼ Μακράκης), Πολεμαρχάκης, Μπενίτες (46ʼ λ.τ. Συσκάκης).

ΧΑΪΔΑΡΙ: Σιδεράκης, Κώττης, Τριμπόνιας, Ιωάννου, Μπελεγρίνης, Δήμου, Καλτσάς (69ʼ Μπακούσης), Παναγόπουλος (60ʼ Λαμπρόπουλος), Αργυρόπουλος, Σουλελές (78ʼ Σταματίου), Γκουντελίτσας.