Nα κλείσει με θετικό αποτέλεσμα τον πρώτο γύρο και να κάνει χαρούμενα Χριστούγεννα θέλει αύριο ο Εργοτέλης στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Ένα παιχνίδι που σαφέστατα έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας καθώς οι “κιτρινόμαυροι” της Αθήνας θα πρέπει κάποια στιγμή να κερδίσουν ένα ματς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι “κιτρινόμαυροι” του Ηρακλείου θα πάνε για βόλα στο Μαρούσι.

Το θετικό αποτέλεσμα, νίκη ή ισοπαλία, είναι απαραίτητο και για τον Εργοτέλη ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι θέλει να κλείσει όμορφα το 2008, επιθυμεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που άφησε στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ. Και φυσικά υπάρχει και το βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι 19 βαθμοί μπορεί να παρέχουν μια ασφάλεια, αλλά από... μόνοι τους δεν σε κρατούν στην κατηγορία. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Εργοτέλης θα μπει με πάθος στο γήπεδο, αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του και φυσικά δεν πρόκειται να... φοβηθεί τον αντίπαλο. Άλλωστε στο ΟΑΚΑ φέτος πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού και γιατί όχι να το επαναλάβει και κατά της ΑΕΚ. Από αγωνιστικής πλευράς ο Χίμπλιγκερ που δεν είναι 100% έτοιμος θα μείνει στο Ηράκλειο, όπως και ο τιμωρημένος Ορφανός (4 κίτρινες) με το Νίκο Καραγεωργίου να δείχνει ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα στον αντικαταστάτη του. Τόσο προχθές, όσο και χθες ο Καβαλιώτης τεχνικός δεν άνοιξε τα... χαρτιά του, για το αρχικό σχήμα προφανώς γιατί έχει διλήμματα.

Το πιθανότερο πάντως σενάριο είναι να στηριχθεί στους Τζούνιορ, Φραγκουλάκη, Ρομάνο αν και στην περίπτωση αυτή ο Εργοτέλης δείχνει ιδιαίτερες επιθετικές τάσεις που ενδεχομένως να θεωρηθούν και υπερβολικές με αντίπαλο την ΑΕΚ. Έτσι δεν αποκλείεται ο Καβαλιώτης τεχνικός να εμπιστευθεί θέση βασικού στον Κεφαλούκο ή να βάλει αμυντικό χαφ ένα εκ των Πλάσνεγκερ-Κορδονούρη με την ταυτόχρονη παρουσία του Γιαλούση στην 11άδα είτε ως στόπερ, είτε ως δεξί μπακ. Με αυτά τα δεδομένα σίγουροι στην 11άδα θα πρέπει να θεωρούνται οι Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Πλάσνεγκερ, Μαουρίτσιο, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Μπουντιμίρ και Ογκουνσότο και αναζητούνται άλλοι τρεις, ο ένας πιθανότατα θα είναι ο Κουτσιανικούλης που θα παίξει από αριστερά στην επίθεση, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την αδυναμία των αντιπάλων στην “αναχαίτιση” γρήγορων επιθετικών.

Ανεξάρτητα πάντως από τις τελικές επιλογές του Καραγεωργίου, το σίγουρο είναι ότι η εμφάνιση στο ματς με τον ΟΦΗ έχει αποτελέσει ένα καλό “μάθημα” στους “κιτρινόμαυρους” οι οποίοιι θα παρουσιαστούν πιο αποφασισμένοι στο ΟΑΚΑ. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο με πάθος, καθαρό μυαλό, αγωνιστική πειθαρχία και εκμετάλλευση των ευκαιριών που θα δημιουργήσουν, θα μπορούν να έχουν ελπίδες για το θετικό αποτέλεσμα.