Καβγάς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξέσπασε χθες με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε ιταλικό περιοδικό. Χθες ο Ε. Αντώναρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση μιλώντας για «βουλιμία για εξουσία» με την κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου να εστιάζεται όσα έχει αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου σε συνεντεύξεις του το τελευταίο διάστημα. “Σε λίγο, θα μας ζητήσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων”, απάντησε το ΠΑΣΟΚ!

Ο κ. Αντώναρος επιτέθηκε στον κ. Παπανδρέου λέγοντας πως «νομίζει ότι βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να συκοφαντήσει την ίδια του τη χώρα για μικροκομματικούς λόγους, καταφεύγοντας σε απίθανες ανακρίβειες, είτε παραποιώντας την κατάσταση, εμφανίζοντάς τη με τα μελανότερα χρώματα». Και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση αύξησε τη φορολογία, όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες ήταν κορυφαίο στέλεχος, επέβαλαν 80 καινούργιους φόρους, ενώ η σημερινή κυβέρνηση μείωσε τον κεντρικό φόρο εισοδήματος, που αφορά στα μεσαία στρώματα.

Κατηγόρησε δε τον κ. Παπανδρέου ότι είτε αποσιωπώντας τις δικές του ευθύνες, είτε ξεχνώντας ότι υπήρξε ο ίδιος δύο φορές υπουργός Παιδείας, αποφεύγει να καταδικάσει άμεσα, ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα τους εκφραστές της βίας. Ο κ. Αντώναρος επικαλέστηκε χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, στην οποία μιλά για σεβασμό των περιθωριοποιημένων. «Γιατί δεν κάνει μια σαφή διάκριση μεταξύ των νέων, των μαθητών και των φοιτητών που έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά -και αυτό κάνουν -από τα στοιχεία εκείνα που είχαν το απύθμενο θράσος να κάψουν το εθνικό σύμβολο, την ελληνική σημαία;», διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν μόνο αυτά, αλλά κι άλλα στοιχεία σε συνεντεύξεις του κ. Παπανδρέου, στις οποίες τα πρωτότυπα κείμενα στα ξένα έντυπα και τα απομαγνητοφωνημένα έχουν σαφείς αποκλίσεις και διαφορές από εκείνα που αναρτώνται στον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ.

Ως παράδειγμα ανέφερε συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 15 Δεκεμβρίου, στη «Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε», στην οποία, όπως είπε, έξι ερωτοαπαντήσεις δεν περιλαμβάνονται στο δημοσιευμένο κείμενο στο site του ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Αντώναρος, αυτά που αναφέρονται, προφανώς χρησιμεύουν στον κ. Παπανδρέου για το ελληνικό κοινό.

Φέρεται, όπως είπε, στην ίδια συνέντευξη να λέει ο κ. Παπανδρέου ότι δυστυχώς χάθηκε ο έλεγχος, ενώ στη δημοσιευμένη συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται.

«Έτσι πιάστηκε στα πράσα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί, όπως είπε ο εκπρόσωπος, προφανώς του διαφεύγει ή δεν θέλει να καταλάβει ότι υπάρχουν Έλληνες που μιλάνε επίσης καλά ξένες γλώσσες για να διαβάζουν τις τερατώδεις ανακρίβειες και την κατασυκοφάντηση της ίδιας του της χώρας.

«Τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα. Δεν τους ενδιαφέρει η εσωτερική ηρεμία. Τυφλωμένοι από την βουλιμία για την εξουσία, νοιάζονται μόνο για το πως θα την επανακτήσουν με κάθε θυσία, ακόμη και σε βάρος της χώρας. Μια εξουσία που κακοδιαχειρίστηκαν για 20 ολόκληρα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Αντώναρος ρωτήθηκε εάν καταλογίζει ευθέως υπόθαλψη των κουκουλοφόρων στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και απάντησε λέγοντας: «περιμένω απ' όλους ξεκάθαρα, χωρίς περιστροφές, όπως είπε ο πρωθυπουργός και χωρίς ναι μεν αλλά, να καταδικάσουν τη δράση όλων όσοι καταφεύγουν σε βανδαλισμούς, βία και καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών». «Περιμένω από το κόμμα του κ. Παπανδρέου και τον ίδιο να καταδικάσει, να αποκηρύξει κάθετα, τη χθεσινή δήλωση της οργάνωσης νεολαίας του που ο ίδιος είχε διαλύσει και επανίδρυσε. Όχι διγλωσσία. Ξεκάθαρα πράγματα».

Όταν επανήλθε το ερώτημα, ο κ. Αντώναρος ζήτησε εκ νέου από «το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ να πάρει αποστάσεις από τη χθεσινή κατάπτυστη δήλωση της νεολαίας του, την οποία διέλυσε ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα και την ξαναοργάνωσε. Διαβάστε τι λέει η δήλωση αυτή»,πρόσθεσε.

Καταληκτικά ο κ. Αντώναρος και προκειμένου, όπως είπε, να καταδείξει τις ανακρίβειες του κ. Γ. Παπανδρέου, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του, όταν αναφέρεται στα θέματα Παιδείας. Τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου δύο φορές ως υπουργός Παιδείας, δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση, ενώ το καθεστώς της Παιδείας βελτιώθηκε από αυτή την κυβέρνηση. Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πέρυσι τέτοια εποχή ζήτησε, κατά την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, δύο φορές αναβολή, προκειμένου να οργανώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, για να πάρει θέση υπέρ των μη δημόσιων πανεπιστημίων. Και έκανε δύο τρεις φορές πίσω, συμπλήρωσε.Απάντηση ΠΑΣΟΚΣκληρή ήταν και η απάντηση του κ.Παπακωνσταντίνου από πλευράς ΠΑΣΟΚ. ʽΑπό χθες καταλάβαμε πάρα πολύ καλά ποια είναι η νέα γραμμή της κυβέρνησης. Η νέα γραμμή της κυβέρνησης είναι η εξής, τη λέω απλά, για να την κατανοήσουμε όλοι μας: το ΠΑΣΟΚ υπονομεύει την οικονομία -μας λέει η κυβέρνηση- και βεβαίως, για την εικόνα της χώρας φταίει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συνεντεύξεις του στα ξένα ΜΜΕ. Αυτή είναι η νέα γραμμή της κυβέρνησης, το καταλάβαμε από χθες, το εμπεδώσαμε σήμεραʼ είπε και τόνισε:

«Για παράδειγμα, φράσεις, όπως αυτή που είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια μεγάλη γερμανική εφημερίδα, κάνουν κακό στην Ελλάδα. Η φράση λέει: «Οι εικόνες από την Ελλάδα που έκαναν τις τελευταίες ημέρες το γύρο του κόσμου, δεν απεικονίζουν την πραγματική Ελλάδα». Έχουμε από τη μια μεριά μια κυβέρνηση που με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, όχι απλώς αμαυρώνει, αλλά ευτελίζει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, κι έχουμε από την άλλη ένα πολιτικό αρχηγό, ο οποίος επιχειρεί να αναστυλώσει αυτό το κύρος και να το υπερασπιστεί.

Αντί η κυβέρνηση να ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γι' αυτά που κάνει, έρχεται σήμερα και τον εγκαλεί. Είναι προφανές ότι τα αδιέξοδά της είναι εξαιρετικά μεγάλα. Τα αδιέξοδά της είναι τόσο μεγάλα, που μας εγκαλεί, εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ, τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, μας λέει ότι δεν καταδικάζουμε αρκετά τα επεισόδια. Σε λίγο, θα μας ζητήσουν και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων! Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί πιστά μια γνωστή παράδοση της Δεξιάς”.

Βέβαια,συνέχισε ο κ.Παπακωνσταντίνου, ακούγοντας τον κ. Αντώναρο, δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω μια έκφραση, η οποία βλέπω να επανέρχεται εδώ και αρκετές μέρες, μάλιστα, σήμερα, την επανέλαβε δύο φορές για να την καταλάβουμε όλοι. Μας μίλησε για «βουλιμία για την εξουσία»!

Εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτή την έκφραση, να τη λέει κάθε μέρα. Κάθε μέρα μπορεί να τη λέει; Γιατί οι πολίτες έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά, ποιοι είναι βουλιμικοί στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι αγκιστρώνονται στην εξουσία γιατί την απομυζούν, σε βάρος του Ελληνικού λαού -τα οικόπεδα του Ελληνικού λαού, τα ομόλογα του Ελληνικού λαού, τους φόρους του Ελληνικού λαού. Όλοι έχουμε καταλάβει ποιοι είναι βουλιμικοί σε αυτή τη χώραʼ. Και κατέληξε:

“Επίσης, για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή η Ελλάδα είναι ένα μικρό μέρος, θέλω να θυμίσω στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και να τον παραπέμψω σε παλιές ανταποκρίσεις του και άρθρα, για το ποια ήταν η πραγματική εικόνα της χώρας στο παρελθόν. Καλό θα ήταν κι αυτός να ανατρέξει λίγο στο παρελθόν, να θυμηθεί ορισμένα από αυτά που έγραφε τότε”.