Η μάχη για την κορυφή στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΗ βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη, όπως παρουσιάσαμε στο χθεσινό φύλλο.

Σε ανάλογο επίπεδο βρίσκεται ωστόσο και η μάχη για την εξασφάλιση μιας θέσης στα play-off.

Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για την κατάκτηση της προνομιούχου από φέτος τέταρτης θέσης που δίνει το δικαίωμα για συμμετοχή στους αγώνες μπαράζ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. ΑΕΚ, Ρούβας και Πατούχας που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα της κατάταξης θεωρούνται κατά γενική ομολογία ως οι επικρατέστεροι για να διατηρηθούν- με τις όποιες αλλάγες προκύψουν- σʼαυτές τις θέσεις. Η μη παρουσία τους στην τετράδα με την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης θα συνιστά έκπληξη. Απο κει και πέρα υπάρχει ένα μεγάλο γκρουπ, το οποίο εν πολλοίς παραμένει ασχημάτιστο, από ομάδες που δίνουν επίσης τη μάχη για να προωθηθούν σε μια θέση που θα τους δώσει το δικαίωμα να “παρατείνουν” την πορεία τους και μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Ραύκος που αυτή τη στιγμή κατέχει την τέταρτη θέση (23β.) παρουσιάζοντας μια συνέπεια αποτελεσμάτων εντός και εκτός έδρας, χωρίς να έχει θέσει ως αυτοσκοπό την είσοδο στα play-off, φαίνεται να έχει δυνάμεις για να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος. Η ομάδα του Αγίου Μύρωνα διατηρεί το αήττητο στην έδρα της, δείχνοντας ικανή να πετύχει καθοριστικά αποτελέσματα και μακριά από αυτήν όπως η πρόσφατη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ.

Εναν πόντο πιο κάτω, στους 22 βαθμούς βρίσκεται η νεοφώτιστη Γαρίπα που θέλει να συνεχίσει την παράδοση που φέρνει σχεδόν κάθε χρόνο μια ομάδα που ανεβαίνει στην κατηγορία να έχει δυναμική παρουσία στο πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι της Γαρίπας δεν κρύβουν ότι η είσοδος στην τετράδα τους απασχολεί παρά το ότι πρώτιστος στόχος παραμένει η άνετη παραμονή και ο τερματισμός στο πρώτο μισό της κατάταξης.

Μόνος στην έκτη θέση είναι ο ΠΑΝΟΜ με εικοσιένα. Οι Μαλιώτες μπορεί να μην κάνουν λόγο για τετράδα, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας νέας ομάδας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται εμφανώς ανεβασμένοι και αξιόπιστοι.

Ο ΑΟΤ βρίσκεται στους είκοσι βαθμούς μαζί με τη Μινωική. Η ομάδα του Τυμπακίου θέτει ως ξεκάθαρο στόχο τη συμμετοχή στα μπαράζ. Διατηρώντας το αήττητο για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές ο ΑΟΤ επιδιώκει να συνεχίσει αυτό το σερί εμπλουτίζοντας το με περισσότερες νίκες. Στους ίδιους βαθμούς βρίσκεται και η Μινωική η οποία ωστόσο ενδιαφέρεται περισσότερο για την παραμονή της στην κατηγορία. Για την ομάδα της Φορτέτσας, η χρονιά άλλωστε φαίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς λύθηκε το πρόβλημα του γηπέδου. Η χρονιά κρίνεται ως αναγνωριστική πριν την επιστροφή σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Στους 19 βαθμούς είναι ο Κεραυνός η γενεσιουργός αιτία ύπαρξης του οποίου όμως είναι διαφορετική, προτάσσοντας ως κύριο στόχο την προετοιμασία και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Ο Μαραθώνας έχει χάσει έδαφος, έχοντας συγκεντρώσει 18 πόντους, ωστόσο οι επιστροφές αρκετών παικτών που αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα ίσως του επιτρέψουν να επιστρέψει στους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί. Τέλος η έως τώρα δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος ο ΕΓΟΗ μπορεί να είναι στα... χαμηλά πατώματα απέχοντας κατά πολύ από τις πρωταθληματικές επιδιώξεις με τις οποίες είχε ξεκινήσει τη σεζόν, όμως το πλούσιο ρόστερ, και η δυναμική του ονόματος μπορεί να επιτρέψουν μια αντεπίθεση διαρκείας.