Ατυχος στάθηκε ο Εργοτέλης αφου το πρώτο του φιλικό το οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο που μας πέρασε ματαιώθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η αποστολή της Ηρακλειώτικης ομάδας έφυγε με καλές καιρικές συνθήκες από το αθλητικό κέντρο όπου διαμένει για την πόλη Αλμερε όπου συνάντησε ένα εντελώς διαφορειτκό σκηνικό με την βροχή να πέφτει καταρρακτωδώς. Αυτό αποτέλεσε και την αιτία της ματαίωσης του αγώνα με την Ομνιγουόρλντ κάτι που δεν άρεσε στον Νίκο Καραγεωργίου αφού έβγαλε την ομάδα του εκτός προγράμματος. Αντί του φιλικού έγινε τελικά προπόνηση για τον Εργοτέλη στην περιοχή του Hulshorst όπου βρίσκεται το αθλητικό κέντρο “Golden Tulip”. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιζαν οικογενειακό δίτερμα.

Ουσιαστικά λοιπόν, το πρώτο φιλικό του Εργοτέλη στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί αύριο με την Γκου Αχεντ Ινγκλς (Βʼ κατηγορίας) ενώ θα γίνουν προσπάθειες ώστε το ματς με την Ομνιγουορλντ να διεξαχθεί σε κάποια άλλη κενή ημερομηνία αν και αυτό δεν είναι εύκολο.

Ο καιρός μπορεί να πρόβαλε εμπόδια στους “κιτρινόμαυρους” σε ό,τι αφορά το φιλικο, αλλά κατά τʼ άλλα οι συνθήκες στην Ολλανδία είναι ιδανικές. Ο Εργοτέλης έφτασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο Αμστερνταμ και από κει με πούλμαν στην περιοχή όπου κατέλυσε η αποστολή σε απόσταση 80χλμ. από την Ολλανδική πρωτεύουσα και συνάντησε θερμοκρασίες 26 και 27oC.



Πράξη το σύνθημα

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα athleticradio.gr έδωσε ο αρχηγός της αποστολής του Εργοτέλη στην Ολλανδία Γιώργος Σουλτάτος. Ο πρώην πρόεδρος των “κιτρινόμαυρων” τόνισε μιλώντας για τους στόχους ότι ο πήχυς πρέπει να μπαίνει ψηλά αλλά αυτό που θέλει σε πρώτη φάση να πετύχει ο Εργοτέλης είναι να κάνει πράξη το σύνθημα “για πάντα στην Superleague”.

“Ο πήχυς πρέπει να μπαίνει πάντα ψηλά για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα”, είπε ο κ. Σουλτάτος και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να βάζουμε ένα συγκεκριμένο στόχο αλλά να επιδιώξουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα “Ο Εργοτέλης για πάντα στη Σουπερλιγκα”. Οταν βάζεις από την αρχή έναν συγκεκριμένο στόχο πάντα θα προσπαθείς να πετύχεις κάτι καλύτερο και κάτι περισσότερο”.

Ο έμπειρος παραγωγός του Εργοτέλη ζήτησε την στήριξη του κόσμου και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι να ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα.

“Πρεπει να κανουμε τη δουλειά μας με ευλάβεια και να έχουμε όρεξη. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και πρέπει να προετοιμαστούμε καλά ώστε η ομάδα να δέσει όταν χρειάζεται και να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη για να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα”.