Μια παρένθεση ήταν για τον ΟΦΗ το παιχνίδι με την Μπόχουμ. Η κρητική ομάδα επανήλθε στο γνώριμο της στοιχείο, στις ήττες επί γερμανικού εδάφους την τρίτη σε τέσσερα φιλικά και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1).

Ο Φράντισεκ Στράκα παρέταξε δύο διαφορετικές 11αδες σε κάθε ημίχρονο αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αφού ο ΟΦΗ υποτίθεται ότι έχει βάθος στον πάγκο του μόνο που στο γήπεδο αυτό δεν αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση. Στο αʼ ημίχρονο οι “βασικοί” είχαν το προβάδισμα με 1-0 χάρις σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη αλλά στο βʼ 45λεπτο οι “αναπληρωματικοί” δεν ανταποκρίθηκαν και το ματς γύρισε τουμπα για την κρητική ομάδα που από δικά της λάθη στην άμυνα έχασε τελικά το παιχνίδι και τις εντυπώσεις.



Αδυναμίες



Τι (δεν) είχες ΟΦΗ τι (δεν) είχα πάντα. Δυστοκία στην επίθεση και εύκολο λάθος στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΦΗ σε τέσσερα ματς έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές, τις δύο από στημένη φάση (πέναλτι και φάουλ) με τον ίδιο παίκτη (Ταραλίδη). Ούτε συμπτωματικό ότι έχει δεχθεί έξι γκολ όλα από σοβαρά αμυντικά λάθη. Παραδόξως ο Στράκα στάθηκε και πάλι μόνο στο επιθετικό πρόβλημα λες και η άμυνα του είναι από γρανίτη. Ο απολογισμός 3-6 κρούει το καμπανάκι για τον προπονητή του ΟΦΗ ο οποίος πάντως έχει την δικαιολογία ότι περιμένει ένα επιθετικό αλλά και το ότι δεν έχει όλο το υλικό στη διάθεση του καθώς υπάρχουν και οι τραυματισμοί των Γκάγκουλα, Βενέτη.



Εκτός κλίματος



Το ανησυχητικό είναι ότι οι νέοι παίκτες δείχνουν να είναι ακόμα εκτός κλίματος. Ο Στράκα δεν τους υπολογίζει προς το παρόν και δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο την περσινή ομάδα. Κανείς από τους παίκτες που ήλθαν φέτος το καλοκαίρι στην ομάδα δεν τον έχει πείσει ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί απόλυτα στο ρόλο του και γιʼαυτό δοκιμάζει ξανά την παλιά (αλλά όχι πάντα επιτυχημενη) συνταγή. Ο Όρος στο διάστημα που έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο ενώ ο Ερέρα χρησιμοποιείται σε θέσεις άγνωστες γιʼαυτόν και είναι δύσκολο να προσαρμοστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φιλικό με την Άλεν ο Αργεντίνος αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στο 4-2-3-1 του Στράκα και φυσικά χάθηκε. Από τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες ο Βενέτης είναι τραυματίας, ο Σεντλίνσκι απογοητεύει, ο Μανούσος δείχνει καλά στοιχεία αλλά είναι άπειρος ενώ ο Πέσιτς για τον οποίο έγινε πολύ θόρυβος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα αφού έχει νέα προβλήματα τραυματισμού και ο προπονητής του δεν θέλει να ρισκάρει.



Το βάρος στους παλιούς



Αναγκαστικά, λοιπόν το βάρος πέφτει στις... παλιοσειρές της ομάδας. Ο Στράκα δείχνει ότι καταλήγει σιγά-σιγά στην 11αδα έχοντας ήδη ξεχωρίσει στον κορμό 8-9 ποδοσφαιριστές. Ο Τσέχος φαίνεται πως έχει καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος των επιλογών του περιμένοντας όμως και κάτι ακόμα από τις μεταγραφές. Ένα επιθετικό και ίσως ένα αμυντικό (δεξί μπακ). Οι παίκτες που έχουν κερδίσει πόντους για την 11αδα είναι οι Τζόρβας, Σταυρακάκης, Πίτσος, Μπαρκαουάν, Ισά, Σφακιανάκης, Κουνενάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Ρουμπάκης, Κοστόφσκι.

Ο Σκοπιανός αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό νέο πρόσωπο που έχει ξεχωρίσει χωρίς όμως κι αυτός να είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Δεδομένου λοιπόν ότι μέχρι τώρα οι νέοι δεν δείχνουν άμεση προσαρμογή ο ΟΦΗ θα στηριχθεί στους παλιούς κι αυτό είναι το στοίχημα του Στράκα. Θα καταφέρει ο Τσέχος να τους πάρει το 100% και να τους “ξυπνήσει” αγωνιστικά; Διότι αρκετοί απʼαυτούς έκαναν πέρυσι μέτριο πρωτάθλημα. Αν το πετύχει θα είναι κέρδος για τον ίδιο και για την ομάδα.



Ο πάγκος



Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στον πάγκο του ΟΦΗ θα δει παίκτες όπως ο Ερέρα, ο Όρος, ο Πόποβιτς, ο Μονιάκης, ο Γκέρμπερ. Υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν να αποτελούν και βασικά στελέχη της ομάδας. Για τον Γκέρμπερ φαίνεται πως ούτε αυτή η χρονιά ξεκινάει καλά αφού ως τώρα αποτελεί δεύτερη επιλογή για τον Στράκα. Για τον ΟΦΗ είναι πολυτέλεια να έχει ένα τόσο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον πάγκο αλλά από την άλλη θα πρέπει και ο ίδιος να πείσει ότι αξίζει για μια θέση στην 11αδα.



Η άμυνα



Στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση αν έλθει τελικά ο Πετρόπουλος λίγο-πολύ ο ΟΦΗ μπορεί να βαδίζει μέχρι τον Ιανουάριο. Το πρόβλημα που “φωνάζει” βρίσκεται στην άμυνα αφού ακόμα κι αν οι παίκτες αυτής της γραμμής που πέρυσι υστέρησαν παρουσιαστούν βελτιωμένοι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Εκτός κι αν ο Στράκα πιστεύει ότι οι Βενέτης, Γκάγκουλά όταν επιστρέψουν από τον τραυματισμό τους θα είναι έτοιμοι αλλά με τόσες μέρες αποχή από το κανονικό πρόγραμμα η επανένταξη τους δεν αναμένεται να είναι άμεση...