Πλήρως ανανεωμένη θα είναι η Γραμματεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου καθώς μόνο 4 από τα 62 παλιά μέλη της ΝΕ θα συμμετέχουν στο νέο όργανο. Εντυπωσιακό στο 15μελές αυτό όργανο είναι και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, αλλά και η δύναμη που έχει το «βενιζελικό» ρεύμα!
Το γεγονός βέβαια ότι πήγε τόσο ψηλά το εκλογικό μέτρο έχει να κάνει με την πέρα από κάθε προσδοκία συμμετοχή των φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ που στο Ηράκλειο έφτασαν τους 20.000! Έτσι, ο πρώτος των πρώτων εκτοξεύθηκε στις 3131 και ακούει στο όνομα Γιάννης Λεονταράκης, ενώ τον ακολούθησαν πιο…βαριά ονόματα όπως του Γιώργου Πιτσούλη, της Πόπης Δασκαλάκη που τρόπον τινά εκπροσωπούν και τη Νομαρχία Ηρακλείου στη Νομαρχιακή. Οι κ.Πιτσούλης και Πόπη Δασκαλάκη είναι οι μόνοι μαζί με τους κ.Σκουλά και Γιρβαλάκη που συμμετείχαν στο προηγούμενο σχήμα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι νέα πρόσωπα! Μπορεί να προέρχονται από άλλα όργανα(όπως πχ η κ. Έφη Βολανάκη) αλλά στη Νομαρχιακή δεν ήταν.
Από τη διαδικασία φαίνεται να είναι χαμένη η ομάδα του κ.Νόλλα ο οποίος όχι μόνο έχασε τις εκλογές για τη θέση του γραμματέα, αλλά δεν έβγαλε και τους ανθρώπους που ήθελε στη Νομαρχιακή. Αντιθέτως το μπλοκ του βενιζελικού ρεύματος έπαιξε πολύ γερά και συγκροτημένα όπως φάνηκε σε ορισμένους δήμους με αποτέλεσμα να έχει μια ισχυρή δύναμη. Σε αυτό το ρεύμα καταγράφονται οι: Βαρδαβάς, Σαριδάκης, Λυράκη, Φανουράκη, Γιαλιτάκης και Τιτομιχελάκη. Που σημαίνει ότι ως ισχυρή ομάδα μπορούν να διεκδικήσουν και άλλες θέσεις μέσα στη Νομαρχιακή.
Στην επιρροή της Νομαρχίας και του κ.Καλογεράκη λογίζονται στελέχη όπως ο Πιτσούλης, η Δασκαλάκη, ο Γιρβαλάκης, (λιγότερο ο Κλινάκης) ενώ δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο Καπετανάκης, ο Φασουλάκης , η Περογιαννάκη κ.α.
Από την άλλη υπήρξαν δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς έμειναν εκτός νομαρχιακής γνωστά ονόματα όπως ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ και Νομαρχιακός σύμβουλος Ζαχαρίας Σπυριδάκης, ο Τσίγκος, η Μαλιωτάκη, ο Σακελαρίδης, ο Κακουδάκης, ο Μαυροζαχαράκης, ο Καφούσης και ο Γαβαλάς.
Τι πήραν για τη Ν.Ε. Ηρακλείου (εκλέγονται 15)
Λεονταράκης 3131, Πιτσούλης 2362, Bαρδαβάς 2030, Γιαλιτάκης 2010, Δασκαλάκη 1915, Κλινάκης 1773, Βολανάκη1633, Φανουράκη 1594, Σκουλάς 1558, Σαριδάκης 1534, Ξυλούρης 1529, Γιρβαλάκης 1481, Μαυροζαχαράκης 1480, Κακουδάκης 1434, Τιτομιχελάκη-Μπέρκη 1331, Φασουλάκης 1315, Καραμπακάκης 1253, Λυράκη 1212, Σακελαρίδης 1169, Αντωνακάκης 1165, Γαβαλάς 1152, Καφούσης 1022, Πετράκης 1004, Σπυριδάκης 998, Μπαζοπούλου-Μιχελέτου 911, Περογιαννάκη 879, Ζαχαριουδάκης 832, Τριλυράκη-Καλομοιράκη 829, Χριστοδουλάκης 824, Τσίγκος 809, Καπετανάκης 798, Σφακιανάκης 689, Νεραντζάκη 655, Μαλλιωτάκη 561, Γριβάκης 512, Ροδουσάκης 509.
Με μαύρα γράμματα όσοι εκλέγονται.

