Αποστολή στο Βέλγιο Νο2... Ο Εργοτέλης μετά την επιστροφή του Ογκουνσότο επιχειρεί μια ακόμα για παίκτη που φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας.

Το ταξίδι του Σταύρου Λαμπράκη στο Μπριζ έχει ένα και μοναδικό σκοπό: να κάμψει τις απαιτήσεις των Βέλγων της Σερκλ και να αποσπάσει το Ο.Κ. για την μεταγραφή του Όλεγκ Ιάντσουκ ο οποίος θα αναλάβει να παίξει τον ρόλο του αντι-Κοιλιάρα.

Οι “κιτρινόμαυροι” κάνουν το τελικό ντεμαράζ για να φέρουν ξανά στο Ηράκλειο τον Ουκρανό και έριξαν στα... βαθιά τον μάνατζερ της ομάδας ο οποίος έχει αναλάβει και τις διαπραγματεύσεις με τον Ιάντσουκ αλλά και την ομάδα του έχοντας φυσικά την εξουσιοδότηση τους. Στόχος του Εργοτέλη είναι να μειώσει το κόστος της μεταγραφής αυτής που ανεβαίνει σε απαγορευτικά ύψη λόγω των απαιτήσεων της Σέρκλ Μπριζ που θέλει 300.000 ευρώ (αυτή είναι η ρήτρα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή). Σύμμαχος του σʼαυτή την προσπάθεια είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και η επιθυμία του να επιστρέψει στην Κρήτη και ο πατέρας του που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα του Βελγίου.

Το έδαφος έχει... καλλιεργηθεί και το ταξίδι του Σταύρου Λαμπράκη στο Μπριζ αναμένεται να είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης για την οποία παρά τις δυσκολίες της, στον Εργοτέλη αισιοδοξούν ότι θα έχει θετική κατάληξη.

Ο Ιάντσουκ θεωρείται από τον Νίκο Καραγεωργίου η ιδανική λύση για το κενό του Δημήτρη Κοιλιάρα μετά τη μεταγραφή του τελευταίου στον Πανιώνιο. Αυτός ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και ο λόγος για τον οποίο ο Εργοτέλης αρνήθηκε την πρόταση των “κυανέρυθρων” για να πάρει στο πλαίσιο της μεταγραφής του Κοιλιάρα ως αντάλλαγμα τον Μανώλη Σκούφαλη.

Η Ηρακλειώτικη ομάδα δεν ήθελε έμψυχα ανταλλάγματα πέρα από τα οικονομικά τα οποία κυμαίνονται γύρω στις 500.000 ευρώ. Ο Εργοτέλης θέλει να επενδύσει με αυτό το ποσό στις επόμενες μεταγραφικές του κινήσεις.

Ο Ίαντσουκ αποτελεί τον βασικό μεταγραφικό στόχο και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πολύ σύντομα η υπόθεση αυτή θα έχει αίσιο τέλος και ο Σταύρος Λαμπράκης θα επιστρέψει... “τροπαιούχος” από το Βέλγιο φέρνοντας μαζί τουκαι την υπογραφή του Ουκρανού μεσοεπιθετικού.