Της Σοφίας Τσεντελιέρου

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες το πρωί στο ΙΚΑ Ηρακλείου με έναν αγανακτισμένο ασφαλισμένο να πιάνει από το λαιμό τον υποδιευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών και εκείνον με τη σειρά του να του δαγκώνει το χέρι!

Επιτόπου έφθασαν αστυνομικοί όμως καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό με την υποβολή μήνυσης.

“Κόντεψε να με πνίξει με την αλυσίδα μου”

Ο υποδιευθυντής του ΙΚΑ Κώστας Τερζάκης περιγράφοντας το επεισόδιο, είπε στην “Π”: “Ο ασφαλισμένος μπήκε στο γραφείο της προϊσταμένης εξαγριωμένος κι άρχισε να βρίζει και να χτυπάει με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι. Πήγα μέσα καλώντας τον να σταματήσει κι εκείνος μου επιτέθηκε. Μου έσπασε όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου και προσπαθούσε να με πνίξει με την αλυσίδα που φορούσα στο λαιμό. Θα με έπνιγε αν δεν παρενέβαινε ο κόσμος που ήταν εκεί”.

Στη συνέχεια κλήθηκε η Ασφάλεια, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τερζάκης δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση, αφού ο ασφαλισμένος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος είπε ότι αρχικά του πήρε το βιβλιάριό του και στην συνέχεια του το επέστρεψε.Περιπετειώδης

η επίσκεψη

στο ΙΚΑ...Ο 49χρονος Τηλέμαχος Μπουζούκας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς έχει κάνει δύο εγχειρήσεις στην καρδιά και παράλληλα είναι διαβητικός. Έτσι είναι αναγκασμένος να πηγαίνει κάθε μήνα τόσο σε καρδιολόγο, όσο και σε διαβητολόγο. Παράλληλα, πρέπει να κάνει αιματολογικές εξετάσεις κάθε δύο μήνες, γιατί ο πατέρας του, που είναι νεφροπαθής, έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα και ο ίδιος έχει αναλάβει την αιμοκάθαρσή του.

Έτσι, χθες γύρω στις 7.20 το πρωί πήγε στο ΙΚΑ στην οδό Γερωνυμάκη προκειμένου να κλείσει ραντεβού, αφού εδώ και τέσσερις εβδομάδες, όπως υποστηρίζει, δεν τα είχε καταφέρει μέσω τηλεφώνου. Όταν έφθασε στο γκισέ ζήτησε να κλείσει ραντεβού με τη διαβητολόγο, αλλά τον ενημέρωσαν ότι ήταν κλεισμένα όλα τα ραντεβού του Απριλίου και του πρότειναν να επιχειρήσει την επόμενη μέρα τηλεφωνικά. Απογοητευμένος, αλλά αφού είχε κάνει τον κόπο να πάει μέχρι το εκεί, ζήτησε τουλάχιστον να κλείσει ραντεβού με ορθοδοντικό για την κόρη του και έκπληκτος άκουσε ότι στο ΙΚΑ Ηράκλειο δεν υπάρχει τέτοια ειδικότητα! Θέλοντας να κάνει τα παράπονά του πήγε στο γραφείο της διευθύντριας, η οποία απουσίαζε και συνάντησε τον κ.Τερζάκη. «Με τον ίδιο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα με την καρέκλα του!» αναφέρει ο κ. Μπουζούκας και περιγράφοντας τι ακολούθησε λέει «Μπήκα στο γραφείο και ρώτησα πώς γίνεται να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Είναι αίσχος αυτό το πράγμα και αν μπουν και τα άλλα ταμεία στο ΙΚΑ τι θα τραβήξουμε εμείς; Θα πεθάνουμε; Ενώ γινόταν συζήτηση, μπήκε ο κ. Τερζάκης με το τουπέ του διευθυντή, ρώτησε τι θέλω και είπε να πάω κάτω να κλείσω ραντεβού. Του είπα τι είχε προηγηθεί, εξέφρασα τα παράπονά μου και μου είπε να φύγω.

Του απάντησα με πολύ έντονο ύφος και του είπα ότι δεν είναι ιδιοκτησία του το ΙΚΑ. Πήγε να με σπρώξει. Εγώ μπορεί να μην αντέχω πολλή ώρα, τον έπιασα από το λαιμό και με δάγκωσε στο χέρι. Μου είπε ότι έχει το δικαίωμα να μου πάρει το βιβλιάριο και θα καλέσει την αστυνομία. Νόμιζε ότι θα φύγω, αλλά έμεινα. Με έπιασε στηθάγχη, μου έκαναν καρδιογράφημα και μου έδωσαν υπογλώσσιο».

Λίγο αργότερα έφθασαν αστυνομικοί, μπροστά στους οποίους, όπως υποστηρίζει πάντα ο κ.Μπουζούκας, ο κ.Τερζάκης αρνήθηκε ότι τον δάγκωσε, μέχρι τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι υπήρχε πιθανότητα να έχει κολλήσει ηπατίτιδα. «Του είπα ότι ο πατέρας μου έχει ηπατίτιδα και ότι κάνω εξετάσεις κάθε δύο μήνες. Αν έχω κολλήσει δε θέλω να τον πάρω στο λαιμό μου. Τότε μόνο αυτός έστειλε την προϊσταμένη να ρωτήσει αν έχω κάτι. Εγώ πήγα και ενημέρωσα το Εργατικό Κέντρο και στο ΙΚΑ τους είπα ότι είναι ανίκανοι και δεν υπάρχει ευαισθησία».

Ο κ. Μπουζούκας δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια, αφού όπως λέει, δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ.Τερζάκη.