Το ένα ντέρμπι διαδέχεται το άλλο για τις Ασίτες, που μετά την επικράτηση επί του γείτονα Ραύκου θα μεταβούν την Κυριακή στη Γέργερη για να αντιμετωπίσουν τον Ρούβα.
Τις δυο ομάδες χωρίζουν μόλις δυο βαθμοί και συνεπώς η σημασία του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη για τη “μάχη” της κορυφής. “Απομένουν 10 αγωνιστικές και μπορώ να πω ότι μας περιμένουν 7 ντέρμπι. Οι περισσότερες ομάδες έχουν βαθμολογικό κίνητρο για την κορυφή ή την ουρά” τονίζει ο προπονητής των Ασιτών Γιάννης Αποστολάκης, που βλέπει την ομάδα του να διαγράφει μια σταθερή πορεία το τελευταίο δίμηνο κι ελπίζει σύντομα να ξαναπιάσει κορυφή: “Είναι αλήθεια ότι έχουμε κάνει μια μεγάλη σειρά από καλά παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό κόντρα στη Μινωική. Πιστεύω ότι μας έδωσε ένα μάθημα για να αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με την ίδια σοβαρότητα. Καμιά ομάδα δεν είναι αδιάφορη και ειδικά όταν παίζει με έναν από τους πρωτοπόρους θέλει να αποδείξει πράγματα”. Στο ματς του πρώτου γύρου οι Ασίτες είχαν κερδίσει με 2-1 τον Ρούβα αλλά στο ντέρμπι της Κυριακής δεν χωρούν προγνωστικά κατά τον κ. Αποστολάκη: “Σε τέτοια παιχνίδια και τα τρία αποτελέσματα είναι πιθανά. Οι ομάδες της κορυφής είναι περίπου ισοδύναμες και η διαφορά γίνεται συνήθως από τις απουσίες και τη μέρα που βρίσκονται. Δεν πιστεύω ότι από δω και πέρα θα μετρήσει τόσο πολύ η έδρα, γιʼ αυτό και δεν δίνω κάποιο προβάδισμα σε μας ή στους αντιπάλους μας” επισημαίνει ο τεχνικός των Ασιτών που συμπληρώσει φέτος δώδεκα(!) χρόνια συνεχούς παρουσίας στο τιμόνι της ομάδας και φιλοδοξεί να την οδηγήσει για πρώτη φορά στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Στον αγωνιστικό τομέα, υπάρχουν δυο σημαντικές επιστροφές για την ομάδα στο ματς με τον Ρούβα. Ο Αποστολάκης ξεπέρασε τον τραυματισμό του ενώ και ο Μαλλιαράκης είναι στη διάθεση του προπονητή του, καθώς επέστρεψε στην Κρήτη.

“Όχι στις Ελπίδες
Την απόφασή τους να μην σφυρίξουν ξανά παιχνίδια των Ελπίδων γνωστοποίησαν τα μέλη του ΣΔΠΗ μέχρι να ανακαλέσει τις δηλώσεις που είχε κάνει ο προπονητής τους κ. Ανδριανάκης μετά το ματς με τους Ν. Ηροδότου (3/2) σύμφωνα με τις οποίες ο διαιτητής Ξυπάκης είχε αποβάλλει τρεις παίκτες της ομάδας του για να μην αγωνιστούν κόντρα στον Πατούχα.

“Χορεύουν” οι Κορφές
Στο κέντρο “Αναδρομές” πραγματοποιούν αύριο την χοροεσπερίδα τους οι Κορφές και καλούν τους φίλους τους να δώσουν το “παρών” για την ενίσχυση του Συλλόγου.