Ένα ματς - μια Κατηγορία, είναι αυτό του ερχόμενου Σαββάτου για τον Εργοτέλη με τον ΠΑΟΚ. Είναι πραγματικά η τελευταία ευκαιρία για τον Εργοτέλη να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για παραμονή, αρκεί να πάρει τους τρεις βαθμούς από τον “δικέφαλο”.

Ιδιαίτερο ματς για τον Εργοτέλη αλλά και για τον Νίκο Καραγεωργίου, που θα τα παίξει όλα για όλα απέναντι στην πρώην ομάδα του. Τόσο ο Εργοτέλης όσο και ο κ. Καραγεωργίου, έχουν κόντρα την παράδοση στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κερδίσει μόνο μια φορά σε σύνολο έξι αναμετρήσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κι αυτή την πρώτη τους αναμέτρηση πριν από 3,5 χρόνια στην Τούμπα (0-2 με δυο γκολ του Ογκουνσότο). Η ομάδα του Ηρακλείου λοιπόν θα πρέπει εκτός των άλλων για να κερδίσει, να σπάσει την αρνητική παράδοση που την θέλει χωρίς νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Ο κ. Καραγεωργίου γνωρίζει καλά την ψυχολογία της πρώην ομάδας του και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στα αδύναμα της σημεία. Το άσχημο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται στο Ηράκλειο σε μια περίοδο που παρουσιάζεται ανεβασμένος μετά τις μεταγραφές, ωστόσο ο Εργοτέλης έχει το κίνητρο το οποίο ίσως είναι μεγαλύτερο, αφού αν χάσει αυτό το ματς, κυριολεκτικά χάνεται. Σε αγωνιστικό επίπεδο θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν αλλαγές από τον προπονητή του Εργοτέλη, που δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στη Ν. Σμύρνη. Δυο παίκτες που διεκδικούν θέση σε σχέση με το αρχικό σχήμα του προηγούμενου αγώνα, είναι οι Τζούνιορ, Μάθις.

Ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει πιθανότατα από την αρχή ενώ ο Αμερικανός έχει κι αυτός σοβαρές πιθανότητες μετά την εμφάνισή του με τον Πανιώνιο και την ασίστ που έβγαλε για το γκολ του Ογκουνσότο.

Μέχρι στιγμής πάντως ο τεχνικός του Εργοτέλη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, κάτι που ίσως γίνει στις επόμενες προπονήσεις μέχρι την Παρασκευή που ολοκληρώνεται η προετοιμασία. Από το παιχνίδι αυτό θα απουσιάσει ξανά ο τιμωρημένος Θεοδωρίδης (εκτίει την 4η και τελευταία αγωνιστική της ποινής του). Τόσο ο Νίκος Καραγεωργίου όσο και η διοίκηση κυρίως, δια του Απόστολου Παπουτσάκη προσπαθούν τις τελευταίες μέρες, συνεχώς, να τονώσουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών που δεν βρίσκεται και στα καλύτερα επίπεδα και να τους μεταφέρουν την πίστη τους για τη νίκη σʼ αυτό το ματς που θα κρατήσει τον Εργοτέλη “ζωντανό” στη διεκδίκηση της παραμονής.