«Στην αρχή νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Όταν γύρισα και είδα δύο κουκουλοφόρους να με σημαδεύουν με όπλα, λούφαξα». Ο 33χρονος Μανόλης Μπουμάκης, θύμα ληστείας έζησε, όπως λέει, στιγμές φόβου ακούγοντας τους δύο ληστές να κάνουν διάλογο για το εάν θα τον πυροβολήσουν ή όχι για να του πάρουν τα χρήματα από τα δύο συρτάρια του περιπτέρου του. Η ληστεία μπορεί να διήρκεσε ένα λεπτό, ο φόβος όμως που ένιωσε ο 33χρονος κράτησε γι αρκετές ώρες.

«Η ώρα ήταν 22.45 και εφημέρευε το ΠΑΓΝΗ, η είσοδος του οποίου είναι λίγα μέτρα πιο κάτω από το περίπτερό μου. Πριν πέντε λεπτά είχα πελάτες. Ήμουν πλάτη και έκανα κάποιες δουλειές. Άκουσα βήματα και αμέσως μετά κάποιον να φωνάζει ληστεία. Σκέφτηκα ότι ήταν κάποιο αστείο».

Ο κ. Μπουμάκης λέει ότι είδε μονάχα έναν από τους δύο κουκουλοφόρους ληστές. «Μου έβαλε το όπλο στην πλάτη και με έσπρωξε στη μέσα πλευρά του περιπτέρου και με κάθισε κάτω. Ο άλλος που δεν είδα, άδειαζε τα ταμεία. Πιστεύω ότι ήταν Έλληνες, γιατί ρώτησε ο ένας εάν πρέπει να με πυροβολήσει και ο άλλος απάντησε αρνητικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ληστές εκτός από τις κουκούλες φορούσαν και γάντια, ενώ δεν αποκλείει να παρακολουθούσαν το περίπτερο πριν χτυπήσουν, περιμένοντας να φύγουν οι πελάτες. Ο ένας ληστής που πρόσεξε φορούσε στενό τζιν παντελόνι κι ένα μαύρο αντιανεμικό τζάκετ.

«Από τη φωνή κατάλαβα ότι ήταν νεαρής ηλικίας άτομα, περίπου 30 με 35 ετών» μας είπε.

Ο κ. Μπουμάκης είδε ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται προς Βούτες μετά τη ληστεία, δεν είναι όμως σίγουρος ότι επέβαιναν σε αυτό οι ληστές. ʽΉταν σκοτάδι και δεν είμαι σίγουρος. Δε βγήκα αμέσως από το περίπτερο για να τους ακολουθήσω, γιατί με απείλησαν πριν φύγουν»

Αναφορικά με τη λεία των δραστών, αυτή ήταν περίπου 1000 ευρώ και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.