Τη συμπαράστασή του στο πρόβλημα της εκπαιδευτικού εκφράζει μέσω της «Π» ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανόλης Ιατράκης, ο οποίος, όπως λέει, είχε περάσει την ίδια περιπέτεια και με το δικό του διορισμό.

«Είναι δυσάρεστο για ένα άτομο που διορίζεται να χάνει τη δουλειά του και να περιμένει το επόμενο κύμα. Όμως, αφού είχε γίνει το λάθος έπρεπε να διορθωθεί. Έχει δίκαιο και ο ένας και ο άλλος», αναφέρει.

Ο Μ. Ιατράκης τονίζει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το θέμα των διορισμών, «κάποιος είπε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις καλά τη δουλειά σου, όσο χρονοβόρο κι αν φαίνεται, από το να διορθώσεις το λάθος το οποίο έκανες», λέει χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να αλλάξει άρδην το σύστημα προσλήψεων, διορισμών, τοποθετήσεων και οργανικών κενών, ο Υπουργός Παιδείας έχει συγκαλέσει σύσκεψη για την ερχόμενη Δευτέρα, στην οποία θα παραστούν διευθυντές και προϊστάμενοι εκπαίδευσης.

«Έχουμε λάβει τις προτάσεις του υπουργείου για τα παραπάνω θέματα και όλες οι διαδικασίες θα πάνε δύο με τρεις μήνες νωρίτερα, οπότε πιστεύω του χρόνου να μην έχουμε καθυστερήσεις», αναφέρει ο Μ. Ιατράκης.