Η ΔΕΥΑΗ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και πιέσεις για τη σωστή και έγκαιρη δρομολόγηση όλων των έργων του Φράγματος Αποσελέμη, που θα συμβάλλει σημαντικά στη σωστή αντιμετώπιση των υδροδοτικών προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής της πόλης Ηρακλείου και της σοβαρής λειψυδρίας σε όλο το βόρειο άξονα της Αν. Κρήτης.

Επισημαίνει επίσης την αναγκαιότητα τήρησης του χρονοδιαγράμματος για τα έργα που έχουν συμπεριληφθεί στο Ταμείο Συνοχής. Η μη τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί θα έχει σαν συνέπεια την επιβολή κυρώσεων στη ΔΕΥΑΗ και τη δυσκολία στην χρηματοδότηση των έργων.

Υπάρχει ακόμη και σήμερα έλλειμμα διανοιγμένων δρόμων για την κατασκευή έργων αποχέτευσης, αλλά είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα διανοίξεων του δήμου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και παρακαλούμε για τη συνδρομή σας σ` αυτή την κατεύθυνση .

Σε ό,τι αφορά στα έργα του 1ου κύκλου του Ταμείου Συνοχής, έχει διαπιστωθεί απόκλιση σε ότι αφορά στο οικονομικό αντικείμενο του έργου σε σχέση με το αρχικά προβλεπόμενο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις μικρές εκπτώσεις που είχαν δοθεί στις δημοπρατήσεις των πρώτων έργων. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η διαφορά που καλείται η ΔΕΥΑΗ να καλύψει για να ολοκληρωθεί το εγκεκριμένο φυσικό αντικείμενο είναι της τάξης του 837.000 ευρώ (έλλειμμα επιλέξιμου κόστους για τα έργα του 1ου κύκλου).

Σε ότι αφορά στα έργα του 2ου κύκλου του Ταμείου Συνοχής μετά την τροποποίηση η διαφορά που καλείται η ΔΕΥΑΗ να καλύψει για να ολοκληρωθεί το εγκεκριμένο φυσικό αντικείμενο είναι της τάξης του 1.360.000 ευρώ (έλλειμμα επιλέξιμου κόστους για τα έργα του 2ου κύκλου).

Προκειμένου να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Έργων 2008 και να ανταποκριθεί η Τεχνική Υπηρεσία στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ο προγραμματισμός, η σύνταξη τευχών δημοπράτησης, η παρακολούθηση και η επίβλεψη των έργων, η παρακολούθηση του προγράμματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών (σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΧΕ), ζητά την στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας με νέο προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη και ότι το προσωπικό έχει ήδη μειωθεί.