Τους πρώτους του βαθμούς άφησε στο φετινό πρωτάθλημα ο Ηρόδοτος και μάλιστα στο γήπεδό του, απέναντι στον μαχητικό Γιούχτα, στο τεμπούτο του Μανώλη Πατεμτζή στον πάγκο της ομάδας των Αρχανών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πολύ δυνατά και ψυχομένα και να είναι αυτοί που απείλησαν πρώτοι για γκολ. Μόλις στο 7ʼ ο Πίτσος εκτέλεσε κόρνερ, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Λουλιάδης αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 9ʼ ο Τσαφαντάκης μπήκε από δεξιά μεσα στην περιοχή του Ηροδότου τροφοδοτόντας απέναντι τον Κοζυράκη ο οποίος προ κενής εστίας πλάσαρε ψηλά άουτ. Η πίεση του Γιούχτα συνεχίστηκε και ένα λεπτό αργότερα (10ʼ) ο Κοζυράκης βρέθηκε αυτή τη φορά στα δεξια της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ηροδότου. Η απάντηση της ομάδας της Ν.Αλικαρνασσού ήρθε στο 29ʼ όταν ο Καλογιαννάκης έκανε παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, η άμυνα του Γιούχτα δεν μπόρεσε να διώξει και η μπάλα έφτασε στον ξεμαρκάριστο Α.Καστελιαννάκη αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Γιαλαμά στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους για της δύο ομάδες. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο κ. Βλαστός πέρασε τον Ι. Καστελιαννάκη στην θέση του Καλογιαννάκη βελτιώνοντας την κυκλοφορία του στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έψαξε αμέσως το γκολ με τον Κουτόυζο να επιχειρεί στο 51ʼ σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Γιαλαμάς αντέδρασε σωστά αποκρούωντας εντυπωσιακά στο αριστερό του “παραθυράκι”. Ο Ηρόδοτος είχε την κατοχή και την πρωτοβούλια των κινήσεων στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον Γιαλαμά με κλασσική ευκαιρία. Στο 70ʼ ο Ζανταλής με βαθιά μπαλία από την άμυνα έψαξε τον Α.Καστελιαννάκη, ο Βενιανάκης δεν μπόρεσε να απομακρύνει η μπαλιά έφτασε στον παίκτη του Ηροδότου ο οποίος από πολύ πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 84΄ όταν Ξενοδόχοφ και Κοζυράκης δεν συνενοήθηκαν σωστά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε πάνω στον Πίτσο ο οποίος προσπάθησε να τον “κρεμάσει” αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο νεαρός τερματοφύλακας κατάφερε να μπλοκάρει. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Α.Καστελιαννάκης βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής του Γιαλαμά, κέρδισε τις κόντρες από τρεις αμυντικούς αλλά το σουτ του βρήκε πάνω στον Λουλιάδη και κατεληξε κόρνερ. Ο Ηρόδοτος θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο στις καθυστερήσεις όταν ο Δεδελετάκης μετά από σέντρα του Μαρκάκη από αριστερά, έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Γιαλαμά αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας αντέδρασε ενστικτωδώς και με την επέμβαση του έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ. Κορυφαίοι απο πλευράς γηπεδούχων ήταν ο κεντρικός αμυντικός Ζανταλής με σωστές τοποθετήσεις, ενώ Δεδελάτάκης και Τσιτλακίδης ήταν από τους πιο δραστήριους, ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώρισαν οι Πίτσος και Πετράκης στο χώρο του κέντρου.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ξενοδόχοφ, Κοζυράκης, Ζανταλής, Κουτούζος, Καραφωτιάς (64ʼ Ζαφείρης), Καλογιαννάκης (46ʼ Καστελιαννάκης Ι.), Δεδελετάκης, Μαρκάκης, Μαυρίδης, Καστελιαννάκης Α, Τσιτλακίδης.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Γιαλαμάς, Μητσέλος (88ʼ Καλομοίρης), Ανδριανάκης, Λουλιάδης, Βενιανάκης, Πετράκης, Τσαφαντάκης (88ʼ Σφακιανάκης), Λεμονάκης, Κοζυράκης (64ʼ Ζανελάρης), Πίτσος, Κασσωτάκης Α.