Σε 24ωρη παγκρήτια απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του νησιού.

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Τα σωματεία μεταξύ άλλων ζητούν προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των κονδυλίων για την υγεία κ.λ.π.

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων σημειώνουν:

“Η συνειδητή απαξίωση του ΕΣΥ, η υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, η υποχρηματοδότηση, η μη πρόσληψη μονίμου προσωπικού, η έλλειψη στελέχωσης του συστήματος, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υποβάθμιση της προνοσοκομειακής φροντίδας (ΕΚΑΒ), η υποβάθμιση και απαξίωση της Πρόνοιας, η μη στήριξη της ψυχικής υγείας, η έλλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η υποαπασχόληση, η ελαστικοποίηση των εργασιών σχέσεων, η περιστολή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στην Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση, οι αυταρχικές λογικές και πρακτικές, οι προσπάθειες φίιμωσης, εκφοβισμού, η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, συνθέτουν το τοπίο της ζοφερής πραγματικότητας που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε για να οργανώσουμε αποτελεσματικά την πάλη μας”.