Η τελευταία αγωνιστική... εκκρεμότητα σε επαγγελματικό επίπεδο, το μπαράζ μεταξύ Ρόδου και Ολυμπιακό Βόλου, δεν ξεδιάλυνε το τοπίο σχετικά με τη νέα Γʼ Εθνική.

Και αυτό γιατί, η νίκη της Βολιώτικης ομάδας και η άνοδος της στην Βʼ Εθνική έφερε πολύ...κόσμο στο Νότιο Όμιλο, τόσο με την παραμονή της Ρόδου, όσο και με τον υποβιβασμό Προοδευτικής και Μεσσηνιακού.

Με βάση τα περυσινά δεδομένα ο Νότιος Όμιλος έχει 19 ομάδες και ο Βόρειος μόλις...17. Πιο συγκεκριμένα στο Νότιο υπάρχουν οι “παλιοί” ΠΟΑ, Ρόδος, Διαγόρας, Παναιτωλικός, Ηλιούπολη, Βύζας, Θύελλα Π. Κορωπί, Παναχαϊκή, Αχαρναϊκός, Θήβα, Αιολικός, οι Προοδευτική-Μεσσηνιακός που υποβιβάστηκαν και οι Αστέρας Ρ. Αίας Σαλαμίνας, Φωστήρας , Κόρινθος και Παναιγιάλειος που “προβιβάστηκαν” από το Περιφερειακό.

Σύνολο δηλαδή 19 ομάδες, σε αντίθεση με τον Βόρειο Όμιλο που υπάρχουν 17.

Η Ένωση Βʼ και Γʼ Εθνικής θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην συγκρότηση των Ομίλων με τον Παναιτωλικό να δείχνει... μετέωρος.

Η ομάδα του Αγρινίου που και πέρυσι ήρθε με ...μέσον στο Νότιο Όμιλο, είναι η βασικότερη υποψήφια, με γεωγραφικά κριτήρια, να αλλάζει Ομιλο, χωρίς πάντως να αποκλείεται η...έκπληξη. Οπως πέρυσι δηλαδή “μετακόμισε” ο Ναυπακτιακός Αστέρας να τον ακολουθήσει π.χ. η Θήβα.Δυσκολίες

Πέρα απʼόλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλες αλλαγές στην συγκρότηση των Ομίλων.

Και αυτό γιατί υπάρχουν ομάδες που το μέλλον τους είναι αβέβαιο. Για παράδειγμα Προοδευτική, Αχαρναϊκός, Θερμαϊκός και Θράκη είναι στον... αέρα λόγω δοικητικών δυσκολιών ενώ έντονα ψιθυρίζεται ότι ο Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου που βγήκε φέτος από το Περιφερειακό θα παίζει στην Βʼ Εθνική, καθώς πρόκειται να συγχωνευτεί με τον ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου.

Εν αναμονή λοιπόν...