Την πρόταση για τη δημιουργία τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ενέκρινε η σύγκλυτος του Πολυτεχνείου Κρήτης την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση της ίδρυσης ενός ακόμα τμήματος στο Πολυτεχνείο.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γρυσπολάκης ήδη έχει ανατεθεί σε μια Επιτροπή ειδικών η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας η οποία θα παραδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Γρυσπολάκης τόνισε ότι το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών θα συνεργάζεται στενά με τα ήδη υπάρχοντα τμήματα του ιδρύματος και κυρίως με τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Αρχιτεκτονικής.

Επίσης, σημείωσε ότι το τμήμα αυτό έρχεται να αντικαταστήσει το τμήμα Μηχανικών Βιοιατρικής και Βιοτεχνολογίας το οποίο δεν υπήρχε τρόπος να υλοποιηθεί λόγω του ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει ήδη κάνει πρόταση για ένα τμήμα Επιστημών Βιοιατρικής και Βιοτεχνολογίας γεγονός που του δίνει προβάδισμα λόγω των συναφών τμημάτων που έχει.