Εχοντας μείνει αρκετούς βαθμούς πίσω από την κορυφή και βλέποντας ότι το τρένο της ανόδου ενδεχόμενα δεν θα κάνει.... στάση στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός επιχειρεί ίσως την ύστατη προσπάθεια προκειμένου να “σώσει” την χρονιά.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σʼ ένα “χαρτοπόλεμο” άνευ προηγουμένου, φτάνοντας μέχρι και το Ελληνικο Κοινοβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Παναιτωλικός εξέδωσε χθες νέα ανακοίνωση - απάντηση στην... απάντηση του ΠΟΑ και με τίτλο “υπερασπιστές του Σπάθα” επιχειρεί να κερδίσει έστω τις εντυπώσεις υπογραμμίζοντας τα εξής:

“Ανακοίνωση του Π.Ο. Ατσαλένιου που είδε το φως της δημοσιότητας (28 Φεβρουαρίου), κάνει λόγο για «…διαιτησία που θαύμασε όλος ο κόσμος». Αφήνουμε την ομάδα του Ατσαλένιου να απολαμβάνει όσα «θαυμαστά» συνέβησαν στο μεταξύ μας παιχνίδι, έστω κι αν προκαλεί εντύπωση η αναγωγή της σε αυτόκλητο υπερασπιστή του διαιτητή κ. Σπάθα. Σε ότι μας αφορά, επειδή έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών «θαυμάτων» που κάθε αγωνιστική επαναλαμβάνονται, δυστυχώς η δική μας πίστη έχει κλονιστεί. Σχετικά με τις συμβουλές που περιέχονται στην ίδια ανακοίνωση, για τον τρόπο που δημιουργούνται οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ευχαριστούμε πολύ. Μας θύμισαν όμως τις δηλώσεις του προπονητή του Ατσαλένιου κ. Παύλου Δερμιτζάκη αμέσως μετά το παιχνίδι: «Ο Παναιτωλικός είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου…», φράση την οποία επανέλαβε τρεις φορές. Είπε αυτό που λένε μετά από κάθε παιχνίδι μας οι συνάδελφοί του. Κανείς όμως δεν μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί, γιατί «η καλύτερη ομάδα» τυγχάνει μονίμως τέτοιας αντιμετώπισης (ακόμα και στο γήπεδό της, μπροστά σε 7.000 οπαδούς); Ποιοι είναι οι λόγοι που «η καλύτερη ομάδα» βρίσκεται στην 6η βαθμολογική θέση; Ευχαριστούμε τον ΠΟΑ που με την ανακοίνωσή του ουσιαστικά μας δικαιώνει και επειδή δεν έχουμε τίποτα εναντίον τους, αλλά θέλουμε να χτίσουν την ομάδα τους όπως αυτοί θέλουν και επιθυμούν, τους ευχόμαστε να ΜΗΝ έχουν την αντίστοιχη με μας αντιμετώπιση από την διαιτησία και από κάθε Σπάθα».

Ταυτόχρονα, την προηγούμενη Τρίτη ο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ Γιώργο Ψυχομάνη και το μέλος της Γιώργο Μποροβήλο. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατέθεσε τον προβληματισμό του για την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα του Παναιτωλικού σε πολλά παιχνίδια από τη διαιτησία, προσκομίζοντας DVD με φάσεις από αγώνες στους οποίους αδικήθηκε κατάφορα η ομάδα του.

Στο μεταξύ χθες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Καραγκούνης κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή με θέμα τις κακές διαιτησίες στην Γʼ Εθνική, με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Ορφανό να απαντά ουσιαστικά στον… Παναιτωλικό.

«Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια περιοχή με ισχυρή αθλητική παράδοση και πρωταγωνιστικό ρόλο στον αθλητικό σχεδιασμό της χώρας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που σε μια πόλη, όπως το Αγρίνιο, έξι-οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι παρακολουθούν αγώνες της Γ Εθνικής κατηγορίας. Κάτι που ταιριάζει με τη πολιτική βούληση και την κατεύθυνση, που κινείται η Πολιτεία, με τα μέτρα κατά της βίας και για ανεξάρτητη Διαιτησία και Αθλητική Δικαιοσύνη», είπε μεταξύ άλλων για το θέμα ο κ. Ορφανός και συμπλήρωσε «Από την πλευρά μας παρακολουθούμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την προσπάθεια της διοίκησης του Παναιτωλικού, μιας ομάδας με τεράστια ιστορία, που επιδιώκει, χωρίς να προκαλεί, να καταστήσει και πάλι τον Παναιτωλικό μια υπολογίσιμη δύναμη του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Το θέμα της διαιτησίας είναι για μας βασικό. Βέβαια είναι ανεξάρτητο από τις δράσεις της Πολιτείας. Βρίσκεται στα χέρια της Ε.Π.Ο., η οποία διορίζει την Κ.Ε.Δ.. Αυτή κάνει τις επιλογές των διαιτητών, παρακολουθεί τη δραστηριότητα τους και τους κρίνει με τους παρατηρητές, που διορίζει η ίδια. Υπάρχει δηλαδή ένα κλειστό σύστημα, ουσιαστικής εξουσίας, στο χώρο της Διαιτησίας. Άποψη της Κυβέρνησης είναι, χωρίς βέβαια η ίδια να εισέρχεται στη διαδικασία ότι: Ένα μοντέλο το οποίο θα διασφαλίζει μεγαλύτερη ανεξαρτησία θα ήταν αυτό του διπλού ελέγχου. Δηλαδή άλλος να επιλέγει τον διαιτητή και άλλος να τον ελέγχει».