Νέα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να προκύψουν στο τοπικό πρωτάθλημα της Αʼ κατηγορίας και κυρίως στη μεγάλη “μάχη” που γίνεται για την κατάκτηση του τίτλου.

Και αυτό γιατί ο Μοχός είναι πολύ πιθανό να πάρει πίσω τους τέσσερις βαθμούς που έχασε από την ένσταση του ΕΓΟΗ, για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Σάλα, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η συγκεκριμένη έφεση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Ο παίκτης στις 18 Νοεμβρίου είχε αγωνιστεί στη Βαγιά, με τον Μοχό να προσκομίζει το δελτίο του που είχε λήξει τέσσερις ημέρες πριν, όπως είχε λήξει και η άδεια παραμονής του, με τον ΕΓΟΗ να καταθέτει ένσταση και να κερδίζει στα χαρτιά το ματς και το Μοχό να χάνει ένα ακόμα βαθμό. Ο Μοχός κατέθεσε έφεση που ενδεχόμενα να μην συζητηθεί καν, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες ότι τα δελτία των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται την φετινή περίοδο θα λήξουν όλα στις 31-5-07 με την προϋπόθεση ότι έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανανέωση της άδειας παραμονής στη χώρα μας. Ανεξάρτητα δηλαδή πότε λήγει το κάθε δελτίο όλοι οι αλλοδαποί θα παίζουν ελεύθερα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η ομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρχαν πάρα πολλές υποθέσεις, παρόμοιες με αυτή του Μοχού και για να μην “φουντώσει” το φαινόμενο έβαλε γενική ημερομηνία λήξης σε όλους τους παίκτες. Βέβαια η σχετική διάταξη που στάλθηκε σε όλες τις Ενώσεις της χώρας δεν διευκρινίζει αν έχει αναδρομική ισχύ, όμως τόσο στον Μοχό όσο και στους νομικούς κύκλους που απευθυνθήκαμε τονίζουν ότι η απόφαση αυτή ουσιαστικά “σβήνει” όλες τις προηγούμενες. Σʼ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα διαφοροποιηθεί σημαντικά η κορυφή του βαθμολογικόύ πίνακα με το Μοχό να αυξάνει την διαφορά στους έξι βαθμούς από τον δεύτερο Γιούχτα που πάντως έχει ένα ματς λιγότερο.Τίτλοι τέλους για ΚόρακαΤέλος και με την... βούλα το φετινό πρωτάθλημα για τον Κόρακα. Η ομάδα της Πόμπιας αποβλήθηκε από την ΕΠΣΗ καθώς δεν αγωνίστηκε σε τρια παιχνίδια και έτσι ο Κόρακας θα περιμένει το επόμενο πρωτάθλημα της Βʼ κατηγορίας για να επιστρέψει στην δράση. Για τον ίδιο λόγο αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Γʼ κατηγορίας και ο Ολυμπιακός Ηρακλείου. Στο μεταξύ χθες η ΕΠΣΗ ανακοίνωσε και άλλες αποφάσεις που είναι οι εξής:

• Η Ρόκα τιμωρήθηκε με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ επειδή αποβλήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές της στο παιχνίδι με τις Γωνιές.

• Ο αγώνας Ραύκος-Κόρακας κατακυρώνεται στην ομάδα του Αγίου Μύρωνα με σκορ 3-0.

• Ο αγώνας Πήγασος-Ολυμπιακός κατακυρώνεται στον Πήγασο με σκορ 3-0.

• Από την επιτροπή πρωταθλήματος καλούνται σε απολογία την ερχόμενη Τετάρτη στις 7μ.μ. οι εξής:

α) Το Δ.Σ. της Αρκαδίας για τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα του ματς με το Λίντο το οποίο διακόπηκε.

β) Ο προπονητής του Διαγόρα Γιάννης Νταουσιάνης για το παιχνίδι με τον Σκινιά.

γ) Ο παράγοντας του ΕΓΟΗ Δ. Κοροβέζος για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Γιούχτα στις Αρχάνες.

δ) Ο παράγοντας της Τυλίσου Γ. Φιολιτάκης για το ματς με τους Ν. Εργοτέλη.