"Ο κ. Αλογοσκούφης ομολόγησε για πρώτη φορά ότι το μεγάλο κόλπο της αναθεώρησης του ΑΕΠ, η μεγάλη γκάφα κατά το CNN, έχει ένα τεράστιο κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, αναφερόμενη στη συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

"Ο κ. Αλογοσκούφης, όπως τώρα αναγκάστηκε να παραδεχτεί τον λογαριασμό για το κόλπο της αναθεώρησης του ΑΕΠ, θα αναγκαστεί σύντομα να παραδεχτεί τα αδιέξοδα της πολιτικής του", πρόσθεσε η κα Παναδρέου και τόνισε ότι "η κυβέρνηση, αδυνατεί να ελέγξει την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την ασυδοσία της αγοράς και παρά την αυστηρή λιτότητα που έχει επιβάλει και την φοροαφαίμαξη των εισοδημάτων των πολλών, ζητεί από τους εργαζόμενους να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι".



ΣΥΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολίασε: "Δεν φτάνει που πληρώσαμε, σύμφωνα με τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, 4 δισ. ευρώ για την προηγούμενη αναθεώρηση του ΑΕΠ, ενώ χρωστάμε ακόμα 800 εκ. ευρώ, η κυβέρνηση αποφάσισε να «φεσώσει» τον ελληνικό λαό με άλλα 4 δισ. ευρώ και πάνω και να τον επιβαρύνει ετησίως και εσαεί με τουλάχιστον 400 εκ. ευρώ, προκειμένου να αυξήσει παραπλανητικά κατά 25% το ΑΕΠ. Κιʼ αυτό μόνο και μόνο για να εμφανίσει τεχνητά πλουσιότερους τους πολίτες και τη χώρα ότι συγκλίνει προς την Ε.Ε., με την αυθαίρετη ένταξη της παραοικονομίας στο επίσημο ΑΕΠ, από την οποία δεν προκύπτει ούτε 1 ευρώ πρόσθετος φόρος για το δημόσιο. Οι μεθοδεύσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη ξεπερνούν και την πιο οργιώδη φαντασία των πάλαι ποτέ αλχημιστών".

Ο κ.Λαφαζάνης ανέφερε ακόμα ότι ο κ. Γ.Αλογοσκούφης επέμεινε στην επʼ αόριστον λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, εξήγγειλε την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων την επόμενη τετραετία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη γενικής ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων επιχειρήσεων.