Παγκρήτιους αγώνες άρσης βαρών και τοξοβολίας διοργανώνουν σήμερα και αύριο στην πόλη μας ΟΦΗ, ΔΑΟΗ “Αθλοκίνηση” και Νομαρχία αντίστοιχα.

ΟΦΗ και ΔΑΟΗ σήμερα στο κλειστό Πατελών διοργανώνουν το Παγκρήτιο άρσης βαρών (οι κριτές τελικά ήρθαν άσχετα με την απεργία των υπαλλήλων προσωπικού εδάφους στα αεροδρόμια) από τις 10.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. με συμμετοχή αθλητών-τριων από έξι σωματεία του νησιού. Θα πάρουν μέρος ΟΦΗ, Μίνωας από το Ηράκλειο, Αρκάδι από Ρέθυμνο, Κύδων, Ελ. Βενιζέλος, από Χανιά και Αλμυρός από Αγ. Νικόλαο. Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε μάλιστα και τους αθλητές-τριες που θα συμμετάσχουν. Πρόκειται για τους εξής:

Παίδες: Δημήτσης Κοτσίνης 56κ. Γιάννης Στυλιανάκης 77 κ., Μιχάλης Κοκκινάκης (77κ.), Κώστας Πλεμμένος (+94 κ.), Ραφαήλ Μίγκλης (69κ.).

Προκριματικά ανδρών: Παντελής Παπαδάκης (+105κ.), Γιώργος Κουφαλιτάκης (77κ.), Γιάννης Μπατζακάκης (105κ.), Νίκος Σταματάκης (69κ.).

Γυναίκες: Γεωργία Καλλέργη (69κ.), Ιωάννα Πατεράκη (69κ.).

Το Περιφερειακό -που γίνεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο- αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Αριδαία, για όσους αθλητές βέβαια δεν έχουν “πιάσει” ακόμα τα όρια.Στην Αλικαρνασσό η τοξοβολία

Αύριο στις 10 π.μ. στην αίθουσα τοξοβολίας του Δήμου Αλικαρνασσού (δίπλα στο κλειστό) θα πραγματοποιηθούν οι Παγκρήτιοι αγώνες τοξοβολίας από την “Αθλοκίνηση” και τη Νομαρχία Ηρακλείου.

Εκτός από την “Αθλοκίνηση” θα πάρουν μέρος ο “Παγκρήτιος” και ομάδα από τον Μακρύ Γιαλό.

Σκοπός των διοργανωτών η διάδοση του αθλήματος.

“Αναφορές για το άθλημα της τοξοβολίας συναντάμε συχνά στην αρχαιότητα, σύμφωνα με την ελληνική ιστορία. Η πρώτη σύνθετη μηχανική εφεύρεση του ανθρώπου ήταν η χρήση του τόξου και του βέλους και η τοξοβολία θεωρούνταν από τους ανθρώπους της αρχαιότητας ως τέχνη, παρόμοια με τη μουσική, τη ζωγραφική και άλλες τέχνες.

Η τοξοβολία, άθλημα τεχνικής δεξιότητας, ακρίβειας, αυτοσυγκέντρωσης και δύναμης, κερδίζει συνεχώς έδαφος στη χώρα μας και αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους κάθε ηλικίας.

Με τη βεβαιότητα ότι οι αγώνες αυτοί θα στεφθούν από επιτυχία και ότι θα κεντρίσουν και θα μπολιάσουν το άθλημα της τοξοβολίας στο νομό μας αλλά και το νησί ολόκληρο, εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειες των τοξοτών και τοξοτριών που παίρνουν μέρος στους αγώνες” δήλωσε ο πρόεδρος της “Αθλοκίνησης” Γιώργος Ταμιωλάκης.