Η Εθνική Τράπεζα σκοπεύει εντός του Δεκεμβρίου να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά ποσοστού 44% στην τουρκική τράπεζα Finansbank (κατέχει ήδη το 46%), όπως δήλωσε στους Financial Times ο επικεφαλής της ΕΤΕ, Τάκης Αράπογλου.

Το υπόλοιπο 10% κατέχει ο ιδρυτής της τράπεζας Χιουσνού Οζγεγίν, ο οποίος θα παραμείνει μέλος του ΔΣ της Finansbank.

«Το ενδεχόμενο εκτροχιασμού των συνομιλιών ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύσκολα θα επηρεάσει την πορεία της επένδυσής μας ή τις βελτιούμενες ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις» είπε στην βρετανική εφημερίδα ο κ. Αράπογλου.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ θα πάει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από Έλληνες επιχειρηματίες. Στόχος της επίσκεψης είναι η γνωριμία των Ελλήνων με τα στελέχη της Finansbank, η ανταλλαγή απόψεων και η δρομολόγηση σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων.

«Η ανάπτυξη των δανείων και καταθέσεων της Finansbank έχει ευθυγραμμιστεί με τις προβλέψεις που έγιναν στις αρχές του έτους και η μακροοικονομική κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Πιστεύουμε ότι η αγορά έχει στον μεγαλύτερο βαθμό προεξοφλήσει την αρνητική επίδραση των πολιτικών γεγονότων» σημειώνει ακόμα ο κ. Αράπογλου.