Την απαγόρευση της κολύμβησης και της αλιείας στην περιοχή του όρμου Πέρα Γαλήνων, επιβεβαιώνει με χθεσινή πιο συγκεκριμένη και σαφή απόφασή του ο νομάρχης Δημήτρης Σαρρής.

Ως γνωστό, στις 9 Νοεμβρίου ο νομάρχης είχε επίσης υπογράψει απόφαση για απαγόρευση της κολύμβησης και του ψαρέματος λόγω της μόλυνσης από στραγγίσματα της χωματερής του δήμου.

Αναλυτικά, η απόφαση που υπέγραψε χθες ο κ. Σαρρής αναφέρει:

“Απαγορεύουμε την κολύμβηση-αλιεία ψαριών - εδωδίμων οστρακοειδών και εχινοδέρμων (αχινών) στην περιοχή του Δήμου Γαζίου “Όρμος Πέρα Γαλήνων” και συγκεκριμένα με κέντρο την εκβολή του ρυακιού που κατεβαίνει από την χωματερή των Πέρα Γαλήνων και σε απόσταση 500 μ. δεξιά και 500 μ. αριστερά του σημείου εκβολής και 300 μ. από την ακτή κατά μήκος της θάλασσας.

Η εν λόγω απαγόρευση να ισχύσει έως ότου σταματήσει η ροή των στραγγισμάτων της χωματερής και μετά από εργαστηριακές εξετάσεις της Υπηρεσίας μας διαπιστωθεί ότι έχουν αποκατασταθεί πλήρως τα φυσικά χαρακτηριστικά της θαλάσσιας περιοχής.

Ο Δήμος Γαζίου σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου παρακαλείται για την τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων στα εν λόγω σημεία”.