Με το... δεξί ξεκίνησαν τις φετινές τους υποχρεώσεις οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣΗ, οι οποίες χθες στο Μαρτινέγκο επιβλήθηκαν και στα δύο παιχνίδια του Ρεθύμνου.

Την αρχή έκαναν οι Παίδες οι οποίοι επιβλήθηκαν 2-1 της αντίστοιχης ομάδας του γειτονικού νομού, όμως η απόδοσή τους προβλημάτισε αρκετά. Οι “μικροί” του Στέλιου Γαρεφαλάκη που και αυτός έκανε νικηφόρο ντεμπούτο, δεν ήταν καλοί, με αποτέλεσμα οι Ρεθυμνιώτες να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να νιώθουν δικαιολογημένη πίκρα για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα η νίκη της ομάδας του Ηρακλείου επιτεύχθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Πουλάκη από φάουλ του Πατζαρίδη. Το Ηράκλειο είχε προηγηθεί στο 5ʼ με σουτ έξω από την περιοχή του Φυτίλη, όμως στο 24ʼ σε μία αντεπίθεση των φιλοξενουμένων ο Μπαρκάτσας με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε. Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στο Ρέθυμνο που θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως στο 84ʼ (στα ματς των Παίδων παίζονται δύο ημίχρονα των 40 λεπτών), ο Πουλάκης διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία η Χρυσούλα Τουρλουκάκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κουρεπίνης, Συσμανίδης, Πατζαρίδης, Φωτάκης, Πρωτογεράκης, Ζωγραφάκης (71ʼ Μπαστάκης), Πουλάκης, Προβιδάκης (53ʼ Νερατζούλης), Καρέλης, Φυτίλης, Τζιράκης (53ʼ Δωμανός).

ΡΕΘΥΜΝΟ: Νικηφόρος, Κυραμαριός (72ʼ Καλαϊτζάκης, Τσακαλιώτης (53ʼ Καραμπετσάκης), Βουρλιδάκης, Λαγουδάκης, Μανωλιούδης, Κατσαμάς, Καρδαμίτσης, Μπαρκάτσας, Γερογιάννης, Κοκοτσάκης (70ʼ Όθωνας).



Οι Νέοι



Αντίθετα με τους “μικρούς” οι “μεγάλοι” του Ηρακλείου έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στο Ρέθυμνο με τον Κώστα Τσαγκαράκη να έχει ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο των Νέων.

Η ομάδα της ΕΠΣΗ φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει ποιος είναι το “αφεντικό” του ματς, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό από προσπάθεια του Μανιουδάκη, ο Χριστοφάκης με πλασέ άνοιξε το σκορ. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους οι οποίοι με άλλο... αέρα πλέον έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και πέρα από τα γκολ είχαν και σημαντικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Στο 23ʼ από φάουλ του Μαθιουδάκη, ο Καριωτάκης με κεφαλιά σημείωσε το 2-0 ενώ στο 28ʼ ο Καριωτάκης με έξοχη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ όμως η μπάλα αφού κόντραρε στον Δασκαλάκη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στην επανάληψη.

Στο 62ʼ από σέντρα του Χατζηανδρέου, ο Π. Κοζυράκης με κεφαλιά έκανε το 3-0 και στο 70ʼ με πέναλτι ο Σαρρής, το οποίο κέρδισε ο Δασκαλάκης, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στο 79ʼ ο Βαρούχας είχε δοκάρι. Πολύ καλή η διαιτησία του Αγριτέλη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τζωρμπατζάκης, Μανουράς (73ʼ Μ. Κοζυράκης), Πατζαρίδης, Χατζηκωνσταντίνου, Σαρρής, Νικολάρας, Χρυσοφάκης, Καριωτάκης, Κοζυράκης Π., Χατζηανδρέου, Μαθιουδάκης (66ʼ Γιακουμάκης).

ΡΕΘΥΜΝΟ: Κλάδος, Φουρναράκης, Αντιασβίλι Κ., Δασκαλάκης, Σιόρε, Θεοδωρακάτος, Δροσάκης, Καψαλάκης (54ʼ Σπαχής), Ορφανός (71ʼ Μαραγκουδάκης), Μανιαβός (50ʼ Χατζημπεκιάρης), Αντιασβίλι Γ.