Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης είχε χθες ο Βασίλης Γκαγκάτσης με τον Ότο Ρεχάγκελ για τρέχοντα ζητήματα της Εθνικής ομάδας. Ανάμεσα σ’ αυτά που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και αυτό αναφορικά με την ένταξη του Νέρι Καστίγιο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ανοικτός στο θέμα ο Ρεχάγκελ, προκειμένου όμως να υπάρξουν εξελίξεις προηγείται η ελληνοποίηση του παίκτη και ουσιαστικά το μπαλάκι πέφτει στον Ολυμπιακό και τον ίδιο τον Καστίγιο.

Όπως διέρρευσε το κλίμα είναι θετικό για τον άσο του Ολυμπιακό, ωστόσο όπως τονίστηκε προϋπόθεση είναι η ελληνοποίηση του ποδοσφαιριστή, κάτι το οποίο απαιτεί ενέργειες τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον ίδιο τον Καστίγιο.

Μάλιστα ο Ρεχάγκελ φέρεται να είπε: «Είμαι ανοικτός στο θέμα με τον Καστίγιο, αλλά δεν μπορώ να υπογράψω και συμβόλαιο ότι θα αγωνίζεται πάντα».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η επιθυμία από την πλευρά της ΕΠΟ υπάρχει, ωστόσο για να "δέσει" το γλυκό θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο άσος των «ερυθρολεύκων» από τις αρχές του 2007 μπορεί να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, καθώς συμπληρώνει 7 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Πόστο ο Ζαγοράκης

Από κει και πέρα στη χθεσινή συνάντηση της Τρίτης αποφασίστηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης να αναλάβει πόστο στην Εθνική ομάδα με το πέρας των υποχρεώσεων του στον ΠΑΟΚ. Το πιθανότερο είναι να αναλάβει αυτό του γενικού διευθυντή των Εθνικών ομάδων.