Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Μέσα στο Νοέμβριο, αναμένεται να κλείσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες της επέκτασής του και μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν δεν θα είναι επισκέψιμο.

“Είμαστε ήδη στην παράταση, αφού ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσει το Μουσείο στις 15 Οκτωβρίoυ, όμως το κρατήσαμε ανοικτό για τους ξένους επισκέπτες”, είπε στην “Π” η διευθύντρια Νότα Δημοπούλου.

Η ίδια σημείωσε ότι για το κλείσιμο του Μουσείου αναμένεται η σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες για να μπορέσει να λειτουργήσει έγκαιρα η νέα αίθουσα, με τα βασικότερα εκθέματα.

Μόνο το πρωί λειτουργεί η Κνωσός

Στο μεταξύ, από χθες ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, λειτουργεί από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και όχι το απόγευμα, αφού έληξαν οι συμβάσεις των 10 εποχιακών υπαλλήλων που θα προσληφθούν και πάλι με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν.

Ο αρχιφύλακας Γιώργος Καμπανός μας είπε ότι η Κνωσός, έχει τις γνωστές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

“Χρειαζόμαστε, ανέφερε, τουλάχιστον 10-12 άτομα, αρχαιοφύλακες, νυχτοφύλακες και καθαριστές, για να μπορούμε να λειτουργούμε σωστά”.