Ο χειμώνας μπορεί να δείχνει ότι θα έχει... άγριες διαθέσεις, όμως για το τοπικό ποδόσφαιρο θα είναι πιθανότατα... καυτός, καθώς οι εκλογές στην ΕΠΣΗ αλλά και η συμβιβαστική λύση που προωθείται στον Σύνδεσμο Διαιτητών, ενδέχεται να “ανατρέψουν” το υπάρχον σκηνικό.

Πιο αναλυτικά και ξεκινώντας από την Ένωση Ηρακλείου, που το αργότερο μέχρι την Πρωτοχρονιά θα οδηγηθεί στις κάλπες, είναι πολύ πιθανό ο Νίκος Τζώρτζογλου να μην είναι ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εδώ και αρκετές ημέρες έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την ύπαρξη και δεύτερου “ψηφοδελτίου”, στο οποίο πιθανότατα θα ηγείται ο Μανόλης Παγωμένος. Ο ίδιος χθες που επικοινωνήσαμε μαζί του κράτησε το στόμα του ερμητικά κλειστό, όμως είναι δεδομένο ότι δέχεται πιέσεις από αρκετά σωματεία και γενικότερα από παράγοντες του ποδοσφαίρου, προκειμένου να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης (και) των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, δεν έχει πάρει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις, εάν όμως διαπιστώσει τις επόμενες ημέρες ότι οι “πιέσεις” των σωματείων συνεχιστούν ή και αυξηθούν, τότε πιθανότατα θα απαντήσει καταφατικά. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως είναι λογικό, θα αλλάξουν οι μέχρι τώρα ισορροπίες στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού.

Από την πλευρά του ο Νίκος Τζώρτζογλου όπως αρκετές φορές έχει πει μέχρι τώρα, δεν βρίσκει λόγους που να μην είναι υποψήφιος, οπότε το πιο πιθανό είναι να πάμε στις εκλογές με δύο “παρατάξεις”.Ο ΣύνδεσμοςΤην ίδια ώρα στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην και πλέον η “συμβιβαστική” λύση την οποία όλοι θέλουν, αλλά στο παρελθόν κανείς δεν έκανε το... αποφασιστικό βήμα, είναι πιο κοντά από ποτέ. Οι περισσότεροι “πρωτεργάτες” των προηγούμενων δικαστικών “μαχών” φαίνεται να έχουν βάλει νερό στο... κρασί τους όμως υπάρχουν δύο γεγονότα που θα... επισπεύσουν τις διαδικασίες. Το πρώτο είναι ότι ο “θησαυρός” που περίμενε η πλευρά Κουναλάκη για οικονομικές ατασθαλίες στον Σ.Δ.Π.Η. αποδείχθηκε... άνθρακας, ενισχύοντας αρκετά την θέση του Νίκου Συριγωνάκη. Ταυτόχρονα ο ορισμός της έφεσης των Γαρεφαλάκη-Παπαδοβασιλάκη που θα αποσαφηνίσει πλήρως την εικόνα σχετικά με την πρόσφατη Γ.Σ. από την οποία αναδείχθηκε πρόεδρος ο Κώστας Κουναλάκης, ορίσθηκε για το Δεκέμβριο του 2007 (!) και μέχρι τότε η διοικούσα επιτροπή θα πρέπει να μείνει στην θέση της. Όλα αυτά λοιπόν έχουν “ωριμάσει” τις συνθήκες για “συμβιβαστική” λύση με τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι πολλές και κυρίως... ελπιδοφόρες. Η πρόταση για τρια μέλη της πλευράς Κουναλάκη, άλλα τρία από την “παράταξη” Συριγωνάκη και “κοινός” πρόεδρος ο Γιάννης Κριθινάκης, κερδίζει συνεχώς έδαφος ενώ δεν αποκλείεται να έχει η πλευρά Κουναλάκη και τέσσερα μέλη στο νέο 7μελές συμβούλιο, που θα προκύψει φυσικά από εκλογές με ένα “ψηφοδέλτιο”.

Τιμωρίες από ΕΠΣΗΣτο μεταξύ αρκετές ήταν και πάλι οι τιμωρίες παικτών που ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ. Πιο αναλυτικά:

7η αγωνιστικές: Δ. Μπιτσακάκης (Πατούχας)

5 αγωνιστικές: Β. Κεφαλογιάννης (ΑΕΔΑ)

3 αγωνιστικές: Φ. Τριανταφυθλλάκης (Μοίρες), Γ. Τζαμούσης-Σ. Κριτσωτάκης (Ρωμανός)

2 αγωνιστικές: Δημητρουλάκης (ΟΦΑ).

1 αγωνιστική: Αντωνόπουλος (ΑΕΔΑ), Πατεράκης (ΕΓΟΗ), Καστελλάκης (Ανδρογέας), Λουλάκης (Πατούχας), Ανθουλάκης (Αγ. Βασίλειος), Στρατάκης (Αρκαδία), Δεληγιάννης (Πήγασος), Χατζής (Χάνδακας), Λιακάκης (Ρωμανός).

Στο μεταξύ σε απολογία κλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη (6 μ.μ.) ο παράγοντας του Γιούχτα, Παναγιώτης Γενετζάκης για τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Μοχό, ενώ το παιχνίδι Δαίδαλος-Χαραυγή κατακυρώνεται στον Δαίδαλο με 3-0 σκορ και από την ομάδα της Χαραυγής που δεν προσήλθε να αγωνιστεί αφαιρούνται τρεις βαθμοί.

• Στα Καλέσα και όχι στο Λίντο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα γίνει τη Δευτέρα η προπόνηση της Μικτής ομάδας Νέων. Στο ίδιο γήπεδο θα προπονηθούν την ίδια μέρα και ώρα οι Παίδες και μάλιστα δεν αποκλείεται οι δύο ομάδες της ΕΠΣΗ να δώσουν φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα.