Η Novabank, θυγατρική της πορτογαλικής Millenium bcp, θα πάρει το όνομα, την εταιρική εικόνα και το εμπορικό σήμα της μητρικής εταιρίας, ενώ διπλασιάζει το δίκτυό της ώστε να ξεπερνά τα 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Millennium Bank στην Ελλάδα Γιώργος Τανισκίδης επισήμανε ότι η διαδικασία μετονομασίας όλων των καταστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το δίκτυο της τράπεζας θα αριθμεί 152 μονάδες, από 134 που είναι σήμερα, με νέα καταστήματα να ανοίγουν στην Ξάνθη, τα Τρίκαλα, την Σπάρτη και την Αττική, καλύπτοντας σταδιακά γεωγραφικά όλη την χώρα.

Ο επικεφαλής της τράπεζας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι στο εννεάμηνο η τράπεζα πέτυχε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 12,1 εκατ.ευρώ, σε σχέση με μόλις 1,8 εκατ.ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Το σύνολο των δανείων της στις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 2,7 δισ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 42% σε σχέση με τα 1,9 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2005, αντανακλώντας κυρίως την αύξηση των επιχειρηματικών δανείων από 0,4 δισ.ευρώ στα 0,8 δισ.ευρώ, καθώς και των στεγαστικών από 1 δισ.ευρώ στα 1,3 δισ.ευρώ.

Αύξηση 16,3% σημείωσαν και τα υπό διαχείριση κεφάλαια που ανήλθαν σε 2,3 δισ.ευρώ έναντι 2 δισ.ευρώ στο εννεάμηνο του 2005, με τις προθεσμιακές καταθέσεις να φθάνουν το 1 δισ.ευρώ, αυξημένες κατά 26%, ενώ η πελατειακή βάση ξεπέρασε τους 365.000, με 50.000 νέους πελάτες από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Ομίλου Millennium, Πάουλου Τεϊσέιρα Πίντου, που βρίσκεται στην χώρα μας με την ευκαιρία της μετονομασίας, τόνισε ότι δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα πώλησης της Millennium Bank (NovaBank) στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει ειλημμένη απόφαση δυναμικής περαιτέρω οργανικής ανάπτυξής της. Η Ελλάδα γίνεται ολοένα και σημαντικότερη χώρα για την ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου, τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου της Millennium.

Ο διεθνής τραπεζικός όμιλος της Millennium, με έδρα την Πορτογαλία, έχει παρουσία σε 15 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική. Στην Ευρώπη είναι ο ισχυρότερος όμιλος στην Πορτογαλία και με μεγάλη παρουσία στην Πολωνία και την Ελλάδα.

Μέσα στο 2007 θα οριστικοποιηθεί ο χρόνος εισαγωγής της Millennium Βank στο ελληνικό χρηματιστήριο, αναφέρουν πηγές της διοίκησης της πορτογαλικής τράπεζας που επικαλείται το reporter.gr.