Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θερίσου, λόγω της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, την οποία ζητούν άμεσα να μετακινηθεί σε άλλο χώρο κατάλληλο.

Με επιστολή διαμαρτυρίας την οποία κατέθεσαν ήδη στο δήμαρχο Γ. Κουράκη, περιγράφουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν και άλλη ανοχή.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν:

“Είμαστε απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι από την κατάσταση που βιώνουμε κάθε Πέμπτη και Παρασκευή εξαιτίας της λαϊκής αγοράς της περιοχής μας. Λέγοντας Πέμπτη και Παρασκευή εννοούμε ότι από νωρίς σχεδόν το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής: α) αγροτικά, φορτηγά, μικρά και μεγάλα οχήματα (τα περισσότερα παλιά και φθαρμένα) που νομίζει κανείς ότι περνά από το σπίτι του αεροπλάνο, εξαιτίας του θορύβου που δημιουργούν και των καυσαερίων που αφήνουν, περνούν κορνάροντας και μαρσάροντας β) το τραγικότερο όμως όλων είναι οι καυγάδες, οι φωνές, οι διαπληκτισμοί και οι παντός είδους προστριβές για τις θέσεις που έχει ορίσει ο Δήμος”.

Στην ίδια επιστολή οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την απορία τους, για την επιβολή της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που συνθέτει ένα σκηνικό “ομηρίας”.

Στο ίδιο έγγραφο περιγράφουν ότι πλέον έχουν πλήρως εξαντληθεί λόγω της κατάστασης αυτής, και ζητούν από τη δημοτική Αρχή, να ασχοληθεί σοβαρά με το επίμαχο θέμα, δίδοντας λύση με την επιλογή ενός κατάλληλου χώρου, όπως αυτού του οικοπέδου Λυδάκη στις Πατέλες.