Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ Γερμανίας με το ΤΕΙ Κρήτης για τη συνδιοργάνωση προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο των Τηλεπικοινωνιών και Πολυμέσων.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών εξαμήνων, από τα οποία τα δύο περιλαμβάνουν διδασκαλία (θεωρία και εργαστήριο) και το τρίτο είναι αφιερωμένο στην πραγματοποίηση μεταπτυχιακής διατριβής. Το πρώτο εξάμηνο εκπαίδευσης (Φεβρουάριος - Ιούλιος) προβλέπεται να πραγματοποιείται στο Ηράκλειο και το δεύτερο (Αύγουστος - Ιανουάριος) στο Ντίσελντορφ, ενώ η μεταπτυχιακή διατριβή προβλέπεται να πραγματοποιείται σε χώρα ελεύθερης επιλογής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μαθήματα Γενικής Κατεύθυνσης (General Units), Μαθήματα Ειδικότητας ή Ειδίκευσης (Specialization Units), Προαιρετικά μαθήματα (Optional Units), Μαθήματα Εργασιών (Project Unit) και Μεταπτυχιακή Διατριβή (M.Sc. Thesis).

Το Π.Μ.Σ. είναι αποτέλεσμα πολυετούς συνεργασίας των συνεργαζομένων τμημάτων στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και εφαρμογών στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και πολυμέσων.

Η εφαρμογή του Π.Μ.Σ. θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2007 με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 8 Ελλήνων και 8 Γερμανών φοιτητών.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι: ο καθηγητής Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, προϊστάμενος του τμήματος ΕΠ & Π. και ο καθ. Axel Schnell του τμήματος “Medien”.