Άνοιξε χθες τις πύλες της η μεγαλύτερη γενική εκθεσιακή διοργάνωση του νησιού, η 6η Πανελλήνια Έκθεση «Κρήτη 2006» την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η ΔΕΘ ΑΕ, με τη στήριξη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης.

Ο αριθμός των εκθετών που προσέλκυσε η φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 139 έναντι των 125 της περσινής, ενώ όλος ο διαθέσιμος στεγασμένος χώρος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης, επιφάνειας 2.000 τ.μ., έχει καλυφθεί από τις συμμετοχές. Οι εκθέτες προέρχονται από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πιερία, τη Φλώρινα, την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, τη Λάρισα, τα Ιόνια Νησιά, την Αθήνα και βέβαια την Κρήτη, ενώ μεταξύ των συμμετοχών ξεχωρίζουν αυτές των τριών Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης (Εμποροβιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό), του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αλλά και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Κρήτη 2006” που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, έχουν προγραμματισθεί οργανωμένες επιχειρηματικές επισκέψεις, κατά κύριο λόγο από τον κλάδο των τροφίμων-ποτών και των σούπερ μάρκετ, από τη Γερμανία, τα Βαλκάνια, τη Σουηδία και την Ελλάδα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επιχειρηματικές συναντήσεις με ελληνικές εταιρείες.