
Η ήττα βέβαια με 65-59 από μια ομάδα ιδιαιτέρως ενισχυμένη, άφησε πικρή γεύση στο φινάλε. Μεγαλύτερη σημασία, όμως, την παρούσα στιγμή, έχει η μεταμόρφωση του “Ηράκλειο” που έμοιαζε χθες με ομάδα σε αντίθεση με το συνοθύλευμα που παρουσίασε στα φιλικά.
Πάθος, μαχητικότητα κι ένας εκτελεστής όπως ο Παναγιώτης Αρβανίτης ήταν τα στοιχεία που δεν περίμεναν οι αντίπαλοι (“δεν ξέραμε τίποτα για το “Ηράκλειο”), είπε ο προπονητής τους κ. Χατζηγιαννακός) ικανά για να κάνουν ντέρμπι το ματς.
Το 28-16 με το οποίο προηγήθηκε ο Αρδηττός στο 13ʼ καλύφθηκε γρήγορα (29-33 στο 17ʼ) χάρη στα τρίποντα του Αρβανίτη, την είσοδο του οργανωτικού Καφούση, τον ηρωισμό του Φαλιά κάτω από τα καλάθια και τις “μάχες” των υπολοίπων παικτών του Μιχάλη Πετράκη σε όλα τα σημεία του γηπέδου.
Με σερί 13-3 το “Ηράκλειο” πέρασε και μπροστά (47-44 στο 27ʼ) όμως στην τελευταία περίοδο λύγισε. Πέτυχε μόλις 8 πόντους με 5 βολές κι ένα τρίποντο του Αρβανίτη ο οποίος εξουδετερώθηκε από τους Αθηναίους και κάπου εκεί έσβησε το όνειρο της νίκης.
“Συγχαρητήρια στα παιδιά που έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους της ομάδας. Παίξαμε πολύ καλά αλλά η κούραση μας οδήγησε σε καθοριστικά λάθη στο τέλος”, δήλωσε ο κ. Πετράκης που εξ ανάγκης καθοδήγησε την ομάδα από τον πάγκο, αφού έχει παραιτηθεί. Πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Νίκος Γρηγοριάδης, ο οποίος αναμένεται ίσως και σήμερα, στο Ηράκλειο.
Πρώτη νίκη...
Με νίκη ξεκίνησε - στην παρθενική του συμμετοχή - το πρωτάθλημα της Γʼ Εθνικής η Ιεράπετρα και μάλιστα εκτός έδρας. Επιβλήθηκε με 91-77 του Ιωνικού Ν.Φ. παίζοντας θαυμάσιο μπάσκετ. Μάλιστα στο αʼ μέρος η Ιεράπετρα έδειξε ότι είναι ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Σε άμυνα και επίθεση ήταν καταπληκτική και στο 20ʼ προηγήθηκε με 54-27 (27 π. διαφορά). Στο βʼ μέρος ο τραυματισμός του Κωτούλα (διάστρεμμα) στο 32ʼ επηρέασε την ομάδα και οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 12 π., αλλά η Ιεράπετρα δεν ανησύχησε. Επέβαλε το ρυθμό της και πήρε άνετα τη νίκη. “Παίξαμε πολύ καλά και δίκαια κερδίσαμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε” δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Μακράκης. Το ματς είδαν και 60 Ιεραπετρίτες που μένουν στην Αθήνα αλλά και 20 άτομα που ταξίδεψαν από την Κρήτη.
Τα 10λεπτα: 18-34, 27-54, 48-73, 77-91.
Ιωνικός Ν.Φ.: Μακρής 7, Βουρτζούμης 20 (1), Μητσίκας 24 (3), Βιδάκης, Κωνσταντάκης 10, Γκίνης, Σιλλάς, Βλάχος 3, Τάτσος 11, Καλαντωνέας 2.
Ιεράπετρα: Κωτούλας 14 (2), Ροβυθάκης, Μαυροκουκουλάκης, Στεφανάκης 20 (4), Κατσαρός 20 (3), Καλαπακίδας 4, Αζεχέρογλου 4, Ανδροβιτσανέας, Καραμανωλάκης 2, Λυκουρίνος, Κολοβός, Καραλής 17 (2).

