Η πρεμιέρα μπορεί να μην ήταν νικηφόρα όπως τις προηγούμενες τρεις περιόδους στη Γʼ Εθνική, μετά το 2-2 στον Πύργο, όμως ο Παύλος Δερμιτζάκης όχι μόνο δεν χάνει την αισιοδοξία του, αλλά θεωρεί δεδομένη την καλή πορεία του ΠΟΑ και στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός της ατσαλενιώτικης ομάδας, μιλώντας χθες στην “Π” υπερτονίζει τη σιγουριά του για την παρουσία του ΠΟΑ κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα πρωτάθλημα χωρίς μεγάλα φαβορί. “Πέρυσι υπήρχαν ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης και ο Εθνικός, που ξεχώριζαν από τις υπόλοιπες”, λέει ο Καβαλιώτης τεχνικός και συνεχίζει: “Φέτος όμως έχω την εντύπωση ότι όλες οι ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και γιʼ αυτό το λόγο όπου και να πηγαίνουμε θα επιζητάμε τη νίκη. Εχουμε ποιότητα, έχουμε εμπειρία, έχουμε σεβασμό από τους αντιπάλους και αν προσέξουμε και έχουμε λίγη τύχη θα κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία, αντάξια του ονόματος του ΠΟΑ. Μια πορεία όπως την περυσινή που ήταν διαφήμιση για το σωματείο μας”.

Βέβαια η αρχή δεν έγινε με το... δεξί, όμως σύμφωνα με τον τεχνικό του ΠΟΑ υπάρχουν αρκετά ελαφρυντικά. “Οπως για τις ομάδες που έρχονται στο Ατσαλένιο, έτσι και για μας όταν παίζουμε εκτός έδρας μειονεκτούμε σε γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Επίσης λόγω του ταξιδιού στον Πύργο μείναμε δυο ημέρες χωρίς προπόνηση και θεωρώ ότι οι δύο αυτές αιτίες ήταν αυτές που έφεραν την μέτρια εμφάνιση που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Οπως στην επανάληψη δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, ισοφαρίσαμε δυο φορές και στο τέλος αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Το πιο θετικό απʼ όλα πάντως είναι ότι πλέον σε κανένα εκτός έδρας ματς δεν θα έχουμε παθητικό ρόλο όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτό το σκεπτικό θα πάμε και στη Μυτιλήνη. Μπορεί να έχουμε κακή παράδοση, αλλά θα πάμε για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη”. Αισιόδοξος λοιπόν ο Παύλος Δερμιτζάκης χωρίς όμως να παραγνωρίζει ότι υπάρχουν και... αγκάθια. Οπως για παράδειγμα το μικρό αριθμητικά ρόστερ. “Εχουμε το μικρότερο αριθμητικά ρόστερ στη Γʼ Εθνική με 21 επαγγελματίες από τους οποίους οι τρεις είναι τερματοφύλακες. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και ας ελπίσουμε να μην έχουμε απώλειες μέχρι τον Ιανουάριο που ενδέχεται να ενισχυθούμε”.