Χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα χρηματοδότησης του προγράμματος Σχολικής Στέγης στο Νομό Ηρακλείου έφυγε από τη συνάντησή του με τους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας ο Αντινομάρχης Ηρακλείου, αρμόδιος σε θέματα Παιδείας κ. Σήφης Αγγελιδάκης.

Όπως ανέφερε χθες στην «Π», ο κ. Αγγελιδάκης συναντήθηκε την Τρίτη με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Υπουργού Παιδείας κας Μαριέττας Γιαννάκου, κ. Παναγιώτη Κουρκουτά, τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Καλό, το Γενικό Γραμματέα κ. Ανδρέα Καραμάνο, τον Ειδικό Γραμματέα, κ. Κων/νο Ράμμα, τη Διευθύντρια Προγραμματισμού του Υπουργείου κα. Καρύδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ), κ. Παναγιώτη Παταργιά.

Συζήτησαν διεξοδικά το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης του Νομού μας και την επιτακτική ανάγκη για την άμεση οικονομική ενίσχυση (χρηματοδότηση).

Συμπληρωματική χρηματοδότηση προκειμένου να μη διακοπούν οι εργασίες στα σχολικά έργα ζητούσε ο νομάρχης Ηρακλείου, σε επιστολή που κατέθεσε ο κ. Αγγελιδάκης στην ηγεσία του υπουργείου.

Η επιστολή περιελάμβανε πλήρη και αναλυτικά στοιχεία του νομού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Με την υπʼ αριθμ.: 926/01-08-06 Απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου χρηματοδοτήθηκε για το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης 2006 με το ποσό του 1.600.000 ευρώ και με την υπʼ αριθμ.: 952/02-08-06 Απόφαση, επίσης του Ο.Σ.Κ., μάς δόθηκε το ποσό των 300.000 ευρώ, αποκλειστικά για το Μουσικό Γυμνάσιο.

Με τα παραπάνω ποσά, με εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας και Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μόλις που καλύψαμε τους πιστοποιημένους λογαριασμούς των εργολάβων.

Θα συνεχίσουν, επομένως, οι εργασίες που είχαν διακοπεί στα έργα που κατασκευάζονται, όμως πολύ σύντομα θα έχουμε νέους λογαριασμούς που θα είναι αδύνατον να εξοφλήσουμε και αναπόφευκτα και πάλι οι εργασίες θα διακοπούν, με αποτέλεσμα τα έργα που είναι σε εξέλιξη να μην ολοκληρωθούν.

Σας παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά στοιχεία των αναγκών μας που πρέπει να αξιολογήσετε και να ανταποκριθείτε άμεσα σε μια συμπληρωματική χρηματοδότησή μας, προκειμένου να μη διακοπούν οι εργασίες στα σχολικά έργα.