Η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αλλά και τα νοσοκομεία προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου ως υπουργού Υγείας στην Κρήτη την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το νησί πριν λίγες εβδομάδες για ολιγοήμερες διακοπές όμως είναι η πρώτη φορά που θα έχει επαφές με τους παράγοντες της Υγείας και θα ενημερωθεί από κοντά για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα κέντρα υγείας.

Το πρόγραμμά του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί όμως σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό που έχει γίνει και ίσως τροποποιηθεί τη Δευτέρα, θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου και το Πανεπιστημιακό ενώ την Τρίτη το Βενιζέλειο και τα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Τα βασικά θέματα που θα τεθούν στον υπουργό, είναι οι ελλείψεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, τα έργα υποδομών (χειρουργεία - ΤΕΠ κ.λ.π.) που έχουν “παγώσει”, οι καθυστερήσεις στις κρίσεις των γιατρών, αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών, η αλλαγή στους οργανισμούς των νοσοκομείων κ.α.

Στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ετοιμάζονται να υποδεχθούν με πανό διαμαρτυρίας για τα άλυτα προβλήματα που υπάρχουν, τον υπουργό Υγείας, ενώ έχουν προγραμματίσει και στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα απο τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι.

Οπως είπε στην “Π” ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Δαγκωνάκης, τα προβλήματα στο νοσοκομείο συνεχώς διογκώνονται και πρέπει κάποτε να βρεθούν λύσεις.