
Μόνο ευχάριστα δεν ήταν για τον ΠΟΑ τα μαντάτα από την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Βʼ και Γʼ Εθνικής.
Ο φορέας που αντικατέστησε ουσιαστικά την ΕΠΑΕ έκανε το... χατίρι του Παναιτωλικού και τον συμπεριέλαβε στο Νότιο όμιλο, αντίθετα με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, ο οποίος “μετακόμισε” στο Βορρά. Μια απόφαση που “πάγωσε” τους πάντες στο Ατσαλένιο καθώς η ομάδα του Αγρινίου έχει ενισχυθεί πάρα πολύ και καλό θα ήταν να μην βρεθεί στο... δρόμο του ΠΟΑ. Στο Νότιο όμιλο θα υπάρχουν συνολικά 18 ομάδες και στον Βορρά 17. Πιο αναλυτικά η συγκρότηση των ομίλων:
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΟΑ, Αγ. Δημήτριος, Αιολικός, Απόλλων Αθ., Αχαρναϊκός, Βύζας, Διαγόρας, Ηλιούπολη, Ζάκυνθος, Θήβα, Θύελλα Π., ΟΦΙ, Κορωπί, Παναιτωλικός, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, ΠΑΟ Βάρδας, Ρόδος.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Άρτας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ανδρούτσος, Ολυμπιακός Β., Α.Ε. Γιάννενα, Δόξα Γρανίτης, Δόξα Δράμας, Εθνικός Κατερίνης, Ένωση Θράκης, Θερμαϊκός, Λαμία, Νέα Καβάλα, Ναυπακτιακός Αστέρας, Νέοι Επιβάτες, Πολύκαστρο, Πιερικός, Τρίκαλα.
Πτώση και άνοδος
Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι στην Βʼ Εθνική θα “προβιβαστούν” τρεις ομάδες. Οι δύο πρωταθλητές των ομίλων και η νικήτρια από το μπαράζ μεταξύ των δύο δεύτερων ομάδων. Από το Νότιο όμιλο θα υποβιβαστούν στο Περιφερειακό πέντε ομάδες και από τον Βόρειο τέσσερις. Επίσης χθες συγκροτήθηκε Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Σαλευρή, Ριαβόγλου, Πηρούνια και έναν εκπρόσωπο του ΠΣΑΠ, οι οποίοι θα μελετήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών και παράλληλα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την Ασφαλιστική Εταιρεία που θα καλύψει τη συγκεκριμένη ασφάλεια. Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων Βʼ, Γʼ Εθνικής και η Οικονομική Εγκύκλιος ενώ συγκροτήθηκε Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Σαλευρή, Ρήγα Θεοδωρίδη, που θα εκπονήσει Σχέδιο για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος Νέων.
• Η κλήρωση της Γʼ Εθνικής δημοσιεύεται στη σελίδα 11.
Η Βʼ Εθνική
Τέλος όσον αφορά την Βʼ Εθνική η Ένωση αποφάσισε χθες ότι στην Αʼ Εθνική θα “προβιβάζονται” οι τρεις πρώτες ομάδες και στην Γʼ Εθνική θα υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες.

