Ό,τι ανατροπή μπορούσε κανείς να περιμένει από το μαγικό κόσμο της Φόρμουλα, την είδε στην πίστα του Χουνγκαρόρινγκ. Η βροχή που έπεφτε μέχρι τα μισά του αγώνα έκρυβε πολλές εκπλήξεις από εκεί που δε φαινόταν.

Νικητής για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος αν και ξεκίνησε από τη 14η θέση, κατάφερε να μείνει ανέπαφος και να φτάσει τη Χόντα του στον τερματισμό. Δεύτερος επίσης για πρώτη φορά, ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα με Μακλάρεν και τρίτος ο Νικ Χάιντφελντ, στο πρώτο βάθρο της BMW Ζάουμπερ! Όσο για τους δύο διεκδικητές; Οι 11 βαθμοί της διαφοράς παρέμειναν ανέπαφοι, αφού τόσο ο Αλόνσο, όσο και ο Μίκαελ Σουμάχερ εγκατέλειψαν. Η μονομαχία των Ντε Λα Ρόσα-Σουμάχερ στους τελευταίους γύρους, ήταν όλα τα λεφτά, με τη Φεράρι του Γερμ ανού να έχει ενδιάμεσα ελαστικά και τη Μακλάρεν του Ισπανού να έχει στεγνά. Η πίστα είχε στεγνώσει σχεδόν εντελώς και ο Σουμάχερ πεισματάρης όπως πάντα προσπαθούσε αντίθετα στις οδηγίες των μηχανικών του να κρατηθεί μπροστά του. Τελικά ο Ντε Λα Ρόσα κατάφερε να τον περάσει και να ανέβει δεύτερος, την ώρα που και ο Χάιντφελντ με στεγνά ελαστικά πέρναγε τον συμπατριώτη του και πήγαινε τρίτος. Η επιμονή του Σουμάχερ τελικά δεν ανταμείφθηκε, καθώς δύο γύρους από το τέλος εγκατέλειψε κι αυτός, με την κατάσταση στην κορυφή να παραμένει τελικά ίδια!

Επόμενο ραντεβού στις 27 Αυγούστου στην Τουρκία, ενώ να θυμίσουμε ότι αυτές τις τρεις εβδομάδες που μεσολαβούν, η FIA έχει απαγορεύσει κάθε είδους δοκιμή εξέλιξης στις ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι τα μονοθέσια θα παρουσιαστούν στην Τουρκία ως έχουν.