Η καλύτερη παρουσία ελληνικής κολυμβητικής αποστολής σε μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε χθες στη Βουδαπέστη, με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και τον Βασίλη Δεμέτη να καταλαμβάνουν, αντίστοιχα, την έκτη και την έβδομη θέση στα 400μ. μικτή ατομική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής του Περιστερίου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε μετά τον πρωινό προκριματικό από έντονες στομαχικές διαταραχές, σημείωσε χρόνο 4:20.38, ενώ ο κολυμβητής του Ολυμπιακού τερμάτισε σε 4:20.48. Νικητής του τελικού, μέσα σε αποθέωση από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι γέμισαν σήμερα το κολυμβητήριο “Αλφρεντ Χάγιος”, ήταν ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ με 4:09.86, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Για τον Δρυμωνάκο η περιπέτεια άρχισε αμέσως μετά τον προκριματικό, όταν κλήθηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ. εμπέρδεψε γύρω στη 1 μ.μ. και έφυγε για το ξενοδοχείο, προκειμένου να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Δυστυχώς, το πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε ξαφνικά δεν του το επέτρεψε. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε κανονικά, ήταν δεύτερος μετά τα πρώτα 100μ., αλλά σιγά-σιγά έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε έκτος. Από την πλευρά του, ο Δεμέτης πήγε όσο πιο δυνατά μπορούσε, με στόχο μία θέση στην εξάδα, η οποία θα του έδινε αυτόματα το “εισιτήριο” για το Παγκόσμιο της Μελβούρνης, αλλά δεν τα κατάφερε. Συνολικά η Εθνική ομάδα κατέκτησε 5 μετάλλια στην κολύμβηση (2 αργυρά και τρία χάλκινα) με τους Ζήσιμο, Δεμέτη Γ., Μαγγανά, Ξυλούρη να βάζουν την τελευταία “πινελιά” τερματίζοντας τρίτοι στα 4Χ200μ. ελεύθερο με 7.16.67. Τέταρτος στον τελικό των 100μ. πεταλούδα ήταν ο Σωτήρης Πάστρας. Εξάλλου η Τσιριπίδου και η Χατζημήτρου ήταν πέμπτες στον τελικό των 3 μέτρων συγχρονισμένων καταδύσεων.