Δικαιολογώντας απόλυτα την κλήση της στην Εθνική ομάδα κορασίδων η Αννα Βασιλείου και η Νατάσα Αποστολάκη πήραν τις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματά τους στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο ταλαντούχες αθλήτριες της ΓΕΗ πρόσφεραν στη χώρα μας τα δύο από τα τέσσερα συνολικά χρυσά μετάλλια της διοργάνωσης (στις κορασίδες), συνεχίζοντας έτσι τις θαυμάσιες φετινές τους εμφανίσεις. Η Βασιλείου έκοψε πρώτη το νήμα στα 400μ. με 54.87 ενώ η Αποστολάκη έριξε τον δίσκο της πιο μακριά απ’ όλες στα 44.81 μ. Τα άλλα δύο χρυσά κατέκτησαν η Θεοδωρακοπούλου στα 800μ. με 2.10.96 και η Μπλούγκαρη στα 100μ. εμπόδια με 14.44. Στους παίδες, ο Χρυσαειδής ήταν πρώτος στα 110μ. εμπόδια με 14.28

Η Ελλάδα πήρε την τρίτη θέση στους παίδες και την τέταρτη στις κορασίδες (πρώτευσαν Τουρκία και Ρουμανία αντίστοιχα).To Ευρωπαϊκό

Η ελληνική ομάδα στίβου με όλα τα αστέρια στη σύνθεσή της ρίχνεται από σήμερα και για τις επόμενες επτά ημέρες στη μάχη του 19ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Γκέτεμποργκ. Απόντων σχεδόν όλων των αθλητών που ανέβηκαν πριν από τέσσερα χρόνια στο βάθρο στην αντίστοιχη διοργάνωση του Μονάχου και με μοναδικό εκπρόσωπο τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, 18 άνδρες και 21 γυναίκες, η μεγαλύτερη αποστολή που συγκροτήθηκε ποτέ, βάζουν υποψηφιότητα για σπουδαίες επιδόσεις και μετάλλια, ανάμεσα στους 1.370 συνολικά αθλητές που θα λάβουν μέρος. Με σημαίες σπουδαίους αθλητές της χώρας μας, όπως είναι οι Περικλής Ιακωβάκης (400μ εμπόδια), Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (σφύρα), Λούης Τσάτουμας (μήκος), Κώστας Ζαλαγκίτης (τριπλούν) και τις ήδη καταξιωμένες αθλήτριες στον παγκόσμιο στίβο, Φανή Χαλκιά (400μ εμπόδια) και Πηγή Δεβετζή (τριπλούν, μήκος), η ομάδα μας ευελπιστεί σε κάτι ακόμη καλύτερο και από την προηγούμενη διοργάνωση του Μονάχου, όπου συνολικά κατακτήσαμε 6 μετάλλια. Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων στη μάχη της διάκρισης ρίχνονται 11 αθλητές και αθλήτριές μας.

Το ξεκίνημα θα γίνει το πρωί με τις Αργυρώ Στρατάκη, Βασιλική Δεληνικόλα στο έπταθλο, όπου θα αγωνιστούν στα 110μ εμπόδια, ύψος, σφαιροβολία και 200μ (αύριο θα γίνουν το μήκος, ο ακοντισμός και τα 800μ). Επίσης θα έχουμε τα προκριματικά της σφυροβολίας γυναικών με την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου να διεκδικεί μια θέση στον τελικό. Στα προκριματικά των 400μ εμπόδια που θα αρχίσουν στις 12.40, υπάρχει διπλή ελληνική εκπροσώπηση με την Φανή Χαλκιά, από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, και την Χριστίνα Χαντζή, η οποία διανύει επίσης μια πολύ καλή σεζόν. Τις πρωινές συμμετοχές της πρεμιέρας κλείνουν οι Δημήτρης Γράβαλος, Παντελής Μελαχροινούδης και Δημήτρης Ρέγας στα προκριματικά των 400μ με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της επόμενης ημέρας. Ακόμη, ο Γιώργος Ήλτσιος θα πάρει μέρος το βράδυ στον προκριματικό του ακοντισμού. Στο προτελευταίο αγώνισμα του προγράμματος που είναι το μήκος, ο Λούης Τσάτουμας με τον Στέργιο Νούσιο θέλουν την πρόκριση στον τελικό και είναι μέσα στις δυνατότητές τους να τα καταφέρουν. Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε χθες το βράδυ με την Ελενα Παπαρίζου να ερμηνεύει το τραγούδι της διοργάνωσης και τον Χρήστο Μελέτογλου να είναι ο σημαιοφόρος της Εθνικής ομάδας.