Αλλάζει πάλι ριζικά η σύνθεση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου (του τέταρτου στη χώρα σε όγκο δουλειάς) με μεταθέσεις σχεδόν του συνόλου των προέδρων πρωτοδικών και των πρωτοδικών ενώ μετατίθεται- μετά από αίτημα του- και ο εισαγγελέας Γιάννης Κανιαδάκης στην Αθήνα.

Όλοι οι πρόεδροι πρωτοδικών ( οι κύριοι Κακαμανούδης, Τσιρέλλης , Νικόπουλος και οι κυρίες Μπαχάρη και Κυριακίδου) που θήτευσαν ένα δικαστικό έτος στο Ηράκλειο, μετατίθενται μετά από αίτημα τους και έρχονται νεοπροαχθέντες πρόεδροι πρωτοδικών αλλά κι η κυρία Λυράκη η οποία έχει θητεύσει για πολλά χρόνια στο Ηράκλειο και είχε μετατεθεί πέρυσι λόγω πολυετίας. Στις θέσεις των πρωτοδικών έρχονται επίσης νέοι δικαστές οι οποίοι θα επωμιστούν το βάρος των πολιτικών υποθέσεων οι οποίες αποτελούν ένα σύνθετο και μεγάλο σε όγκο δικαστικό έργο.

Την ίδια στιγμή, δύο παλιότερες δικαστίνες, οι κυρίες Μπαντουβά και Δέτση , θα βρίσκονται σε άδεια για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους.

Στη θέση του κ. Κανιαδάκη, τοποθετήθηκε η εισαγγελέας κυρία Ζωή Σμυρλή. Μετατέθηκε επίσης ο αντεισαγγελέας κ. Καλούδης .

Ο εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, που υπηρέτησε πολλά χρόνια στο Ηράκλειο, μετά από ένα χρόνο θητείας στην Καλαμάτα, επιστρέφει στα Χανιά.

Στο Λασίθι, αναλαμβάνει καθήκοντα η πρόεδρος πρωτοδικών Ευγενία Μπιτσακάκη η οποία αναχώρησε ήδη από το Ηράκλειο μετά από μια επιτυχή θητεία. Εκεί υπηρετούν ήδη έμπειροι δικαστές , όπως οι κυρίες Ν. Κουσκούκη, Ε. Ψαράκη και Ε. Νεονάκη καθώς επίσης ο κ. Γερωνυμάκης.

Μετατέθηκε επίσης από τη Νεάπολη ο αντεισαγγελέας για τον οποίο υπήρχαν αντιδράσεις από το Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου και Ηρακλείου με αποτέλεσμα να οι δικηγόροι να απέχουν ότι βρισκόταν εκείνος στον έδρα.