Η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή της Εθνικής μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας άρχισε.
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 παικτών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής ενόψει των αγώνων που θα διεξαχθούν στην Ιαπωνία από τις 19 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Στη σχετική λίστα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Παναγιώτη Γιαννάκη, βρίσκονται, όπως είναι φυσικό, οι 12 παίκτες, οι οποίοι στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σερβία/Μαυροβούνιο. Αυτοί είναι οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Ζήσης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Νίκος Χατζηβρέττας, Μιχάλης Κακιούζης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Αντώνης Φώτσης, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Γιάννης Μπουρούσης. Επίσης, την προετοιμασία στο Καρπενήσι θα «υποστούν» οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Μιχάλης Πελεκάνος, Μανώλης Παπαμακάριος, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Αλέξης Κυρίτσης και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γλυνιαδάκης, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν που τελείωσε στο NBDL με τις φανέλες των Ροανόκι Νταζλ και των Αλμπουκέρκι Τι-Μπερντς, ήταν μέλος της προεπιλογής της Εθνικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά «κόπηκε» την τελευταία στιγμή μαζί με τον Χρήστο Χαρίση.
Επίσης, ο Κυρίτσης κλήθηκε στην προετοιμασία ως αναπληρωματικός στη θέση του Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία, λόγω των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετώπισε μέσα στη χρονιά.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τον Κώστα Μουδάτσο από τον Ανδρογέα απέκτησε ο Εργοτέλης. Ο Ανδρογέας πήρε τον Σταυρακάκη ως αντάλλαγμα αλλά και τον Χισκάκη με ελευθέρας. Ελεύθερος έμεινε και ο Κ. Βαρδαβας που συζητά με τον ΟΦΗ.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ν. Αλικαρνασσού θα γίνει η Γ. Συνέλευση του Ηροδότου. Σ’αυτήν θα γίνει ο απολογισμός 2005-06 και θα συζητηθεί το θέμα του μπάσκετ. Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γ. Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 3 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο.
ΔΕΙΛΙΝΟ: Τον Χαριτάκη από τον Μίνωα πήρε το Δειλινό.
ΝΒΑ: Και το φετινό ντραφτ του ΝΒΑ έχει ελληνικό ενδιαφέρον… Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Κώστας Βασιλειάδης λαμβάνουν μέρος αναγκαστικά -ηλικιακά είναι η τελευταία τους χρονιά - στην όλη διαδικασία, που θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά των ειδικών αναλυτών κανένας τους δεν έχει ελπίδα να επιλεγεί έστω στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα, πιο ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών φέρεται να βρίσκεται ο φόργουορντ του Ολυμπιακού. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ο μόνος που συμπεριλήφθηκε στην λίστα των 100 κορυφαίων, στο Νο 86.

