Σοβαρότατο πρόβλημα με τις τεράστιες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώνουν στις ασφαλιστικές εταιρίες για τροχαία ατυχήματα που προκαλούν μεθυσμένοι οδηγοί με μισθωμένα αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων.

Σε επιστολή της προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανασίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ιδιοκτητών Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων ζητά να τροποποιηθεί ο νόμος και η ασφαλιστική εταιρία να στρέφεται κατά του οδηγού και όχι του γραφείου.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΓΕΑΔΙ θα ζητήσει από τον κ. Παπαθανασίου να συμπεριληφθεί στο νέο σχέδιο νόμου σχετικά με την “τροποποίηση του νόμου 489/1976 (ΦΕΚ Α’ 331) διάταξη από την οποία θα προκύπτει ότι:

Σε περίπτωση που μεθυσμένος οδηγός, ή οδηγός υπό την επήρεια ουσιών προκαλέσει ατύχημα με αυτοκίνητο ή μηχανή, τότε η ασφαλιστική εταιρία είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει αυτόν στον οποίο προκλήθηκε η ζημιά και στην συνέχεια να στραφεί για τα χρήματα που έδωσε “εφόσον πρόκειται για μισθωμένο όχημα, εναντίον του οδηγού που θα προκύπτει από το μισθωτήριο συμβόλαιο”.

Μέχρι σήμερα η ασφαλιστική εταιρία αποζημίωνε αυτόν στον οποίο είχε προκληθεί η ζημια και στην πορεία στρεφόταν εναντίον του ασφαλισμένου της που ήταν η εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Θέλομε να πιστεύομε ότι, ο κ. Παπαθανασίου με την πολιτική ωριμότητα και την κοινωνική ευαισθησία που τον κατέχει, θα κατανοήσει το τεράστιο αυτό θέμα που μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις του κλάδου σε αφανισμό αφού καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά από ατυχήματα που προκαλούν μεθυσμένοι οδηγοί πελάτες τους”.