Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται αύριο Κυριακή η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, προσκεκλημένη των διοργανωτών του 1ου διεθνούς τουρνουά γκολφ που άρχισε χθες στη Χερσόνησο, με την συμμετοχή 51 ομάδων από 13 χώρες.

Η υπουργός θα επισκεφθεί το ενυδρείο στις Γούρνες, περίπου στη 1 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πάει στο Δήμο Χερσονήσου, όπου θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του γκολφ στην Χερσόνησο και στη συνέχεια θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Creta Maris για ξεκούραση.

Στις 8 το βράδυ θα κάνει την απονομή των βραβείων στις ομάδες που διακρίθηκαν στο τουρνουά.

Η Aegean Airlines είναι ο δημιουργός και μέγας χορηγός του “1st Αegean. Το τουρνουά συνδιοργανώνουν η εταιρεία “Κρητικά Γκολφ Α.Ε.” και ο αθλητικός όμιλος “Γκολφ Κρήτης”.

Προτεραιότητα του “1st Aegean Airlines ProAm” είναι η συμβολή του στην διάδοση του παγκοσμίως δημοφιλούς αθλήματος και στους Έλληνες φιλάθλους. Το τουρνουά διεξάγεται σε ένα γήπεδο επαγγελματικής κατηγορίας, τύπου “Desert Course”, το οποίο συνδυάζει εξίσου σύγχρονες υποδομές, διεθνείς προδιαγραφές και το μαγευτικό φυσικό τοπίο της Χερσονήσου. Ο αγώνας προβλέπεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι επαγγελματίες αθλητές του παγκοσμίου γκολφ, προερχόμενοι από 13 διαφορετικά κράτη (Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ιρλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Σουηδία, Ελβετία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Τουρκία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Οι συμμετέχοντες έχουν δημιουργήσει 51 ομάδες, καθεμιά από τις οποίες θα αποτελείται από έναν επαγγελματία (Pro) και τρεις ερασιτέχνες (Am). Oι διοργανωτές προσφέρουν στους επαγγελματίες παίκτες χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, καθώς και σημαντικά βραβεία στους ερασιτέχνες που θα διακριθούν.