Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μπιτς μπάσκετ θα κάνει την εμφάνισή του στην παραλία του δήμου Χερσονήσου με τη διοργάνωση που πραγματοποιεί στις 10-11 Ιουνίου ο ΔΑΟΧ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της ΝΑ Ηρακλείου.

Ενα άκρως καλοκαιρινό σπορ που το γνώρισαν πέρυσι από κοντά οι Ηρακλειώτες και φέτος θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και πάλι τις δυνάμεις τους όπως βέβαια και κάθε λουόμενος ή μη.

Αξιοσημείωτη είναι πάντως η παρουσία τεσσάρων γερμανικών ομάδων στο “2ο Ανοιχτό Κρητικό πρωτάθλημα μπιτς μπάσκετ” καθώς και της πρωταθλήτριας ομάδας της Γερμανίας στη μικτή κατηγορία.

“Το πρωτάθλημα αυτό αποτελεί ένα event του καλοκαιριού που στόχο του έχει την προαγωγή και ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού προβάλλοντας παράλληλα σε όλη την Ευρώπη το νομό Ηρακλείου.

Ετσι οι τουρίστες, οι κάτοικοι και οι αθλητές του Δημου Χερσονήσου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην αθλητική γιορτή μιας μπασκετικής χώρας και να χαρούν την ικανοποίηση της νίκης και της ευγενούς άμιλλας”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας κ. Αλεξάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση.

Στο περυσινό τουρνουά είχαν λάβει μέρος 16 ομάδες και περίπου τόσες συμμετοχές αναμένονται και φέτος (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 9-6 στο Δήμο Χερσονήσου).

“Φιλοξενούμε ένα άθλημα που στην Ευρώπη παίζεται εδώ και 13 χρόνια. Στη χώρα μας δεν είναι διαδεδομένο αλλά πιστεύουμε ότι θα αρέσει στον κόσμο γιατί είναι ιδιαίτερα θεαματικό και προάγει την ομαδικότητα”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΑΟΧ κ. Παπαδάκης.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Σβεν Μπένσεν εξήγησε τους λόγους που η εταιρία που προωθεί το άθλημα επέλεξε και φέτος την Κρήτη:

“Το μπιτς μπάσκετ είναι μια διασκεδαστική εκδοχή του κανονικού μπάσκετ που συνδυάζει παράλληλα την γυμναστική. Είχαμε καλή ανταπόκριση πέρυσι από το κοινό του Ηρακλείου κι ελπίζουμε φέτος να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η Ελλάδα άλλωστε έχει παράδοση στο μπάσκετ και μπορεί ν’ αναπτύξει και αυτό το καλοκαιρινό άθλημα”. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα www.beachbasketball.gr