Της Κατερίνας Μυλωνά

Η δραστηριοποίηση, συσπείρωση και η συνεχής ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα των μελών του αποτελούν τους βασικούς σκοπούς του Συνδέσμου Εστιατόρων Ηρακλείου. Τα παραπάνω γίνονται πάντα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ενότητας, αλλά και να προστατεύσει τα μέλη του και τους καταναλωτές από εκείνους που δε σέβονται τους κανόνες υγιεινής. Για αυτό το λόγο, ο Σύνδεσμος πιστοποιεί με ειδικό σήμα τις επιχειρήσεις που είναι καθαρά νόμιμες και λειτουργούν σύμφωνα με όλες τις διατάξεις και τους νόμους του Κράτους. Το σήμα, μάλιστα, ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζεται πως το 50% των καταστημάτων που προσφέρουν φαγητό στο Ηράκλειο δεν πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μανόλης Κοκολάκης, ερωτηθείς για το τι τρώμε στην πόλη μας δήλωσε ότι δεν απαντά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου, τονίστηκε ότι ο κλάδος πλήττεται από την αδυναμία των διοικούντων να ελέγξουν διεξοδικά τη σύννομη λειτουργία των επισιτιστικών επιχειρήσεων, που αφορά στις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, συνολικά στο Ηράκλειο, πέντε άτομα του ΕΦΕΤ καλούνται να ελέγξουν 2,5 χιλιάδες σημεία της πόλης! Όσον αφορά τις άδειες λειτουργίας, πριν από το 1992 αρμόδια υπηρεσία ήταν η ελληνική αστυνομία αλλά μετά ανέλαβε ο Δήμος. Χθες τα μέλη του Συνδέσμου υποστήριξαν ότι δεν φέρει εις πέρας την αποστολή του και δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις καταγγελίες των ίδιων.Ο ΣύνδεσμοςΟ Σύνδεσμος Εστιατόρων Ηρακλείου περιλαμβάνει περίπου 280 μέλη από πέντε δήμους του νομού, το Ηράκλειο, τις Γούβες, το Γάζι, την Ν. Αλικαρνασσό και τις Αρχάνες. Στο Σύνδεσμο εντάσσονται εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές, ψητοπωλεία και πιτσαρίες.

Αυτή τη στιγμή, σχεδιάζεται μία ιστοσελίδα του Συνδέσμου, όπου θα εμφανίζονται όλα τα μέλη του. Από εκεί, θα μπορούν να ενημερώνονται από όλο τον κόσμο για την τοπική κουζίνα, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και λοιπές επισιτιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο αλλά και για ιδιαίτερα θέματα της περιοχής, όπως η ιστορία της.

Επίσης, στόχος είναι να εκδίδεται κάθε χρόνο ένα φυλλάδιο με τα μέλη και τα νέα του Συνδέσμου, τις δραστηριότητες και την παρουσία του στους διοικητικούς φορείς που εμπλέκονται με τις επιχειρήσεις εστίασης.Η υποψηφιότητα

«Λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι ο κλάδος των επισιτιστικών επιχειρήσεων είναι μια από τις πλέον ανταγωνιστικές ομάδες της τοπικής οικονομίας και θεωρώντας απαραίτητη και υψίστης σημασίας την επάξια εκπροσώπηση του κλάδου στα κέντρα αποφάσεων, μια από τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει άμεσα ο Σύνδεσμος είναι η υποψηφιότητα του γενικού γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, κ. Μπάμπη Νταγιαντά, στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με το ψηφοδέλτιο του κ. Δολαψάκη», ανάφερε ο κ. Κοκολάκης.

Παράλληλα, υποστηρίχθηκε ότι το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο είναι το μοναδικό που δε στηρίζεται ανοικτά από ένα κόμμα αλλά είναι πολυκομματικό.