Όταν το προηγούμενο καλοκαίρι ο ΠΟΑ έκανε ριζική “εκκαθάριση” στην επίθεση με την αποχώρηση των Καλογεράκη, Λειβαδίτη, Γιαννιτσανάκη και Βούρλου ήταν δεδομένο ότι οι αντικαταστάστες τους θα έβρισκαν “βαριά κληρονομιά”.

Τελικά όλους τους... αντικατέστηστησε ένας, ο Ζόσεφ Εδουνάρδο Ντέκι Ουμ, ή πιο... απλά ο Έντι Ούμ. Ο 30χρονος επιθετικός (γεννήθηκε 8-5-76) από το Καμερούν ήρθε πριν από τρία χρόνια στην χώρα μας για λογαριασμό της Παναχαϊκής, όμως έπεσε πάνω στην... διάλυση των Πατρινών και έτσι από... σπόντα βρέθηκε πέρυσι στην Αχαϊκή. Το καλοκαίρι έπειτα από απίστευτες συμπτώσεις πήρε τον... δρόμο για το Ατσαλένιο και μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει σχεδόν τα πάντα με την πράσινη φανέλα. Ο “δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο” είχε μείνει ελεύθερος από την Κάτω Αχαγιά έψαχνε νέα ποδοσφαιρική... στέγη και βρέθηκε κοντά στο Χαϊδάρι όταν δοκιμάστηκε με επιτυχία από τον τότε προπονητή των νεοφώτιστων στην Γʼ Εθνική, Γιάννη Παπακώστα. Επειδή όμως στο Χαϊδάρι δεν υπήρχε ελεύθερη θέση ξένου, ο Ουμ συνέχισε την αναζήτηση και τότε έγινε το “προξενιό” στον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος αφού πήρε τις πληροφορίες που ήθελε έδωσε το τελικό “Ο.Κ.”. Την ίδια περίοδο “έπαιζε” και το όνομα του Μπακαγιόκο όμως τα χρήματα ήταν πολλά και οι Ατσαλενιώτες επέλεξαν τον Καμερουνέζο.

Και φυσικά δικαιώθηκαν απόλυτα από την επιλογή τους, αφού ο Έντι (μπ) Ουμ είναι ο άνθρωπος όπου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της φετινής εντυπωσιακής πορείας του ΠΟΑ.



Τα “κατορθώματα”

Μια απλή και μόνο καταγραφή των “κατορθωμάτων” του Ουμ είναι αρκετή για να φανεί το μέγεθος της προσφοράς του Καμερουνέζου επιθετικού.

Ο Ουμ με 14 γκολ είναι πρώτος σκόρερ του ΠΟΑ και του Νοτίου Ομίλου της Γʼ Εθνικής (μαζί με τον Κλοκίδη του Αστέρα Τρίπολης), έχει παίξει σε όλα τα ματς του ΠΟΑ, είναι πρώτος και στα λεπτά συμμετοχής (έχει παίξει 2.259 λεπτά, από τα 2.340 που έχουν διαρκέσει οι αγώνες των Ατσαλενιωτών μέχρι τώρα).

Στο “ρεπερτόριο” του έχει ακόμη ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι, τρεις κίτρινες κάρτες και πλουραλισμό στον τρόπο επίτευξης τερμάτων αφού έχει πετύχει έξι με πλασέ, πέντε με κεφαλιά και τρία με δυνατά σουτ.

Στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την αγωνιστική του αξία και φυσικά το γεγονός ότι στον ΠΟΑ, ο Έντι Ουμ βρήκε την ποδοσφαιρική του... Ιθάκη.