Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στη δημοτική Αρχή, η χαμηλή έκπτωση που δόθηκε στο διαγωνισμό για την επέκταση του νεκροταφείου, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή φορά.

Αυτή τη φορά, το ύψος της έκπτωσης φτάνει στο 16%, ποσοστό το οποίο δεν κρίνεται ικανοποιητικό αφού ο δήμος ανέμενε ότι, ο αντίστοιχος αριθμός θα έφτανε τουλάχιστο το 20%!

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σκέψεις για επανάληψη του διαγωνισμού, σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα του θα τεθούν στη δημαρχιακή επιτροπή που είναι και το αρμόδιο όργανο προκειμένου να πάρει τις οριστικές αποφάσεις για το επίμαχο θέμα.

Όπως είναι γνωστό, το έργο της επέκτασης του νεκροταφείου είναι μια σημαντική παρέμβαση που φτάνει στο ποσό των 1,5 εκ. ευρώ, και προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή 500 τάφων τριετούς χρήσεως. Η δαπάνη του έργου επειδή είναι αρκετά μεγάλη, θα περάσει από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου ο δήμος να μπορέσει να προχωρήσει στην πληρωμή της.

Με δηλώσεις του στην «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κ.Μαμουλάκης, δεν κρύβει την ενόχληση του από το γεγονός ότι υπάρχει χαμηλή έκπτωση του έργου, ωστόσο όπως σημειώνει ο αρμόδιος φορέας που θα αποφασίσει αν τελικά θα εγκριθεί ή όχι η εργολαβία είναι η δημαρχιακή επιτροπή…