Στρατιωτικό υλικό μεταφέρει σύμφωνα με το δήμαρχο Μοιρών Παναγιώτη Σφακιανάκη το αμερικάνικο πλοίο “Τζον Μπόμπο” που βρίσκεται αγκυροβολημένο εδώ και ημέρες ανοικτά των Καλών Λιμένων.

Ο κ. Σφακιανάκης μετά από πρόσκληση των υπευθύνων του πλοίου μέσω του διευθυντή δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της Αμερικάνικης Ναυτικής Ευκολίας Σούδας επισκέφθηκε χθες το “Τζον Μπόμπο” συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Σάββα Καμπουράκη.

Όπως μας είπε ο δήμαρχος Μοιρών, στους κατοίκους της περιοχής υπάρχει ανησυχία για την παρουσία του αμερικανικού πλοίου, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα ή αύριο προς άγνωστο προορισμό.

“Από την ξενάγηση που είχαμε είδαμε πως μεταφέρει άρματα μάχης, αποβατικά σκάφη, μπουλντόζες, φορτωτές κ.ο.κ”.

Ο δήμαρχος παρέδωσε σε αξιωματικούς του πλοίου την παρακάτω επιστολή, για την οποία όπως είπε περιμένει να υπάρξουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου στην περιοχή έχει προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά, καθώς απουσιάζει κάθε πληροφορία και ενημέρωση προς τις τοπικές Αρχές. Υπάρχουν και πολλά ερωτηματικά για το λόγο της επίσκεψης του πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή, για το χρόνο παραμονής, για ποιο λόγο δεν είναι επισκέψιμη η μονάδα στο κοινό, αν η παρουσία της εδώ είναι βάσει συμφωνίας και ποιας;

Αν είναι συμπτωματική η παρουσία του πλοίου εδώ ή αν συνδέεται με τα γενικότερα συμβαίνοντα στο μεσογειακό χώρο”.

Όπως έχει γράψει η “Π” πριν από μερικές ημέρες προκλήθηκε επεισόδιο όταν αλιείς επιχείρησαν να πάρουν τις βάρκες τους για να πάνε για ψάρεμα και δεν τους το επέτρεψαν άνδρες του λιμενικού σώματος για λόγους ασφαλείας. Οι ψαράδες επικοινώνησαν με το δήμαρχο Μοιρών Παναγιώτη Σφακιανάκη ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε εξηγήσεις από τον κεντρικό λιμενάρχη και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης το θέμα λύθηκε άμεσα και οι αλιείς μπόρεσαν να πάνε για ψάρεμα στην περιοχή, με τον περιορισμό να μην πλησιάσουν στα 400 μέτρα από το πλοίο.